Radio BalkanFox

8 trikova koji će vam olakšati snalaženje na Netfliksu

Nema sumnje da je dolazakNetfliksa zauvek promenio način na koji uživamo u našim omiljenim serijama i filmovima. Svakome ko je proveo veče ili ceo vikend uz neprekidno gledanje poznato je koliko je lako prepustiti se i stalno dobijati ono famozno pitanje ‘Još uvek gledaš?’.

Iako je striming platforma omogućila neverovatno jednostavan pristup raznom sadržaju, postoje neki korisni trikovi koje još možda niste otkrili, piše Best Life.

netflix-profimedia0372914493.jpg

SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia 

foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

1. Pretražujte serije i filmove prema glumcu: Poznata imena oduvek su privlačila publiku, a Netfliks vam omogućava da lako pratite rad omiljenih glumaca. Osim što možete da pretražujete njihov sadržaj jednostavnim upisivanjem imena u traku za pretraživanje, možete dublje istražiti njihovu filmografiju klikom na ‘Više informacija’ nakon gledanja programa, pa odabirom njihovih imena na kartici ‘glumačka postava’.

2. Igrajte igre: Osim bogatog filmskog sadržaja, Netfliks vam takođe omogućava pristup oko 50 različitih igara koje možete preuzeti na svoje mobilne uređaje i tablete. Od arkadnih igara do verzija legendarnih igrica poput Grand Theft Auto, ovo je zabava koja dolazi s vašim članstvom.

shutterstock-netflix-games-3.jpg

Shutterstock 

foto: Shutterstock

3. Ponovno pokrenite algoritam: Ako vam Netfliks preporučuje naslove koji vam se ne sviđaju, možete resetovati svoj algoritam. Pregledajte svoju istoriju gledanja i uklonite naslove koje ne želite da povezujete sa svojim profilom kako biste poboljšali buduće preporuke.

4. Ne zanemarujte ocenjivanje: Osim istorije gledanja, Netfliks koristi i vaše oceene za optimizaciju preporuka. Uzimanje vremena za ocenjivanje sadržaja može vam pomoći da brže pronađete nešto što ćete hteti da pogledate.

netflix-profimedia0731627460.jpg

Yuen Man Cheung / Alamy / Alamy / Profimedia 

foto: Yuen Man Cheung / Alamy / Alamy / Profimedia

5. Optimizujte preuzimanje za gledanje na mobilnom telefonu: Netfliks vam omogućava da preuzimate sadržaj za gledanje u pokretu. Možete omogućiti opciju ‘Preuzmi sledeću epizodu’ ili ‘Preuzimanja za vas’ kako biste uvek imali spreman sadržaj čak i kada nemate pristup internetu.

6. Resetujte napredak gledanja: Ako ste zaboravili gdje ste stali u seriji, možete resetovati napredak gledanja putem svoje istorije. Na taj način možete ponovno početi epizodu ili seriju od početka i pratiti svojim tempom.

netflix.jpg

promo 

foto: Promo

7. Koristite prečice na tastaturi: Ako gledate Netfliks na prenosnom računaru, možete koristiti prečice na tastaturi za jednostavniju navigaciju, kao što su skakanje unapred ili unazad po 10 sekundi ili upravljanje jačinom zvuka.

8. Prilagodite titlove: Titlovi su važni mnogim gledaocima, a Netflks vam omogućava da prilagodite njihov izgled, uključujući veličinu, font, boju i pozadinu. To je korisno ako gledate na različitim uređajima ili imate poteškoća s čitanjem.

(Kurir.rs/VečernjiList/M.F.)

Kurir televizija DODELJENE NAGRADE ZA NAJBOLJE SERIJE U SARAJEVU: Trijumfovao Gordan Kičić, a nagrađne su i Nina Janković i Jovana Stojiljković


Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE