Radio BalkanFox

SABLJA“ NA FESTIVALU U LESKOVCU! Priča o ubistvu Zorana Đinđića biće prikazana u okviru programa „Bindžuj

Leskovački internacionalni festival filmske režije LIFFE,17. po redu, održaće se od 25. do 30. septembra, a osim filmskih ostvarenja biće prikazane i popularne serije. U okviru programa „Bindžuj“ publika će moći da pogleda, između ostalih, i dve epizode serije „Sablja“ o ubistvu premijera Zorana Đinđića.

Za ovu selekciju odgovoran je reditelj i scenarista Bojan Vuletić. I selektor programa „Bindžuj“ odabrao je serije „Sablja“ u režiji Vladimira Tagića i Gorana Stankovića , „Bijeli put“ u režiji Tomislava Rukavine, „Nobelovac“ (režija Tihomir Stanić), i „Crna svadba“ (reditelj Nemanja Ćeranić), što je ovako obrazložio:

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Dragan Mićanović kao Zoran Đinđić

Na ovogodišnjem Festivalu filmske režije u Leskovcu program „Bindžuj!“ ekskluzivno premijerno predstavlja četiri regionalne televizijske serije koje su svojim kvalitetom, originalnošću i nagradama na međunarodnim festivalima već skrenule pažnju i pre početka zvaničnog emitovanja na televiziji odnosno platformama. Dobitnik nagrade na festivalu Canneseries – serija „Sablja“ kreatora Vladimira Tagića i Gorana Stankovića donosi uzbudljivu ekranizaciju tragičnog događaja iz 2003. godine i ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića i policijske akcije „Sablja“ koja je potom pokrenuta. Hrvatska serija „Bijeli put“ kreatora Emira Imamovića donosi priču o spektakularnoj akciji hapšenja nekadašnjeg člana međunarodnog narko-kartela. Međutim, njegovom privođenju prethodi ubistvo policijskog načelnika. Serija „Nobelovac“, koju kreiraju Tihomir Stanić, Ivan Velisavljević i Vladimir Roganović, prati život književnika Ive Andrića tokom nekoliko meseci, u jesen i zimu 1961. godine, od trenutka kada je saznao da je dobio Nobelovu nagradu. Nastavak serije „Crna svadba“ scenariste Aleksandra Radivojevića i reditelja Nemanje Ćipranića prati nove avanture inspektora tajne službe Petra Ćirića koji istražuje seriju bizarnih samoubistava tinejdžera, povezanih s misterioznim i zlokobnim kultom „Crna ruža“ – rekao je Vuletić.

Republika

Foto: Firefly productions

„Crna svadba“

Glavni takmičarski program festivala LIFFE nudi 10 ostvarenja iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, BiH i Makedonije, i to – „Lost Country“ Vladimira Perišića, „Radnička klasa ide u pakao“ Mladena Đorđevića, „78 dana“ Emilije Gašić, „Pero“ Damjana Kozolea, „Uzor“ Nejca Gazvode, „Samo kad se smijem“ Vanje Juranić, „Sveta obitelj“ Vlatke Vorkapić, „Živi i zdravi“ Ivana Marinovića, „Ekskurzija“ Une Gunjak i „Domaćinstvo za početnike“ Gorana Stolevskog, a pred posetiocia leskovačkog fetsivala će biti i selekcije „Mladi autori u fokusu“ i „Studentski film“.

 

 

 

BONUS VIDEO:

 

 




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE