Radio BalkanFox

Perut povećava rizik smrtonosnog raka! Naučnici došli do strašnog saznanja – Obavezno ovo proverite!

Naučnici upozoravaju na povezanost određenih mikroorganizama sa povećanim rizikom od različitih vrsta raka, uključujući rak debelog creva, želuca i grlića materice. Ovo otkriće naglašava važnost pažljive brige o zdravlju i higijeni, jer nevidljivi mikrobi mogu imati ozbiljne posledice po ljudsko zdravlje.

Iako se pre nije toliko  znalo i dosta nagađalo šta tačno izaziva tumore, sada postoje razna istraživanja koja nam otkrivaju raznorazne neverovatne povezanosti. 

Perut povećava rizik od kancera

Nedavne studije kineskih naučnika ukazale su na iznenađujuću vezu između uobičajene gljivice koja uzrokuje perut i povećanog rizika od kancera.

Vrlo je verovatno da ni u „malom mozgu“ ne biste povezali perut i rak dojke, ali ako je verovati nedavnoj studiji kineskih naučnika, Malassezia globosa, vrsta gljivica sličnih kvascima, mogla bi da prodre u masno tkivo dojke i tako poveća rizik od razvoja tumora. Ipak, još uvek nije jasno kako navedena gljivica to postiže.

Proverite vaše teme glave da li je podložno peruti i posavetujte se sa dermatologom kako biste se na prirodan način rešili ovog neprijatnog kožnog oboljenja. 

Foto: Shutterstock

 


Tumor brže raste

Kako bi potvrdili ovu mogućnost, stručnjaci su sproveli istraživanje na miševima kojima su hemijskim putem izazvani tumori.

Nakon toga, ubrizgali su gljivicu Malassezia globosa u već postojeće tumore kako bi posmatrali njene efekte. Istraživanje je pokazalo da gljivica kolonizuje tkivo dojke kod ovih miševa, što dovodi do bržeg rasta tumora i smanjuje stopu preživljavanja, prenosi „Daily mail„.

Profesor Ki-Ming Vang, autor studije, upozorio je na značajne implikacije koje rezultati istraživanja imaju po ljudsko zdravlje. Naglasio je važnost brige o koži i kosi, s obzirom na ulogu gljivice Malassezia globosa u izazivanju peruti, dermatitisa, oticanja i iritacije kože. Iako je poznato da ova gljivica može izazvati probleme na različitim delovima tela, Vang napominje da još uvek nije jasno kako dolazi do tkiva dojke i povećava rizik od raka.

Foto: Shuterstock

 


Rak debelog creva

Ranija istraživanja su takođe ukazala na povezanost mikroorganizama i povećanog rizika od raka. Fusobacterium nucleatum, bakterija koja živi u zubnom plaku, primećena je u većim količinama kod pacijenata sa rakom debelog creva, što može objasniti zašto su neki tumori teški za lečenje. Sličnu povezanost ima i Streptococcus anginosus, bakterija koja podstiče razvoj raka želuca.

Helicobacter pylori, poznata po izazivanju čira na želucu, takođe povećava rizik od raka želuca, petog najčešćeg raka u svetu.

HPV i rak grlića materice

Jedan od poznatijih mikroorganizama povezanih s rakom je Humani papiloma virus (HPV). Ovaj virus, koji se prenosi seksualnim putem, obično nema simptome, ali neki njegovi tipovi značajno povećavaju rizik od raka grlića materice.

 



Sve veći broj obolelih od raka mlađi su od 45 godina! Onkolog tvrdi da svi imaju istu pogubnu naviku!

Zdravlje

Onkolog Nikolas Devito upozorava da ako uskoro ne povedemo računa o našoj ishrani, sledi nam još veći porast zloćudnih tumora.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE