Radio BalkanFox

SNEŽANA SAVIĆ POSTALA PLAVUŠA! Glumica promenila lični opis, a imala je dobar RAZLOG za to! (FOTO)

Glumica i pevačica Snežana Savić vratila se na scenu Ateljea 212 predstavom „Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo“, nastalom prema istoimenom romanu Mirjane Drljević, u dramatizaciji Slobodana Obradovića i režiji Bojane Lazić. Upravo na tom mestu napravila je prve glumačke korake u diplomskom komadu „Petrijin venac“ pre gotovo pola veka. Zbog uloge u ovoj predstavi Savićeva je promenila lični opis i postala plavuša! 

Glumica za potrebe ove predstave nosi periku.

– Sad naravno imam periku da ne ličim na sebe. Ne znam koliko sam postigla to, videćemo, ali zanimljivo je ljudima da me vide u drugom istanju – rekla je glumica za Prvu.

Republika

Foto: Boško Đorđević

 

Delo „Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo“ u osnovi je detektivski roman koji prati istragu nestanka tri devojke. Inspektorka Lepa Vidić, i sama majka, istražujući slučaj nestalih devojaka, upoznaje svet njihovih majki. Taj svet bliskih prijateljica iz detinjstva uronjen je u iskustva i sećanja na ratnu prošlost devedesetih godina prošlog veka. Lepa u rasvetljavanju kompleksnog i konkretnog zločina iz sadašnjosti razotkriva klupko sukoba i zločina iz prošlosti, rasvetljavajući priču o društvu uopšte. Periša Perišić je roman u pogovoru precizno okarakterisao i kao „forenziku kolektivnog pamćenja“.

Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo je pobednički rukopis konkursa izdavačke kuće Booka i OTP banke za najbolji neobjavljeni roman. Takođe je bio u najužem izboru za NIN-ovu nagradu, te u izboru za nagradu Meša Selimović.

 

 

BONUS VIDEO:

 

 




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE