Radio BalkanFox

Kralj Čarls pokazao koliko mu znači Kejt Midlton

Uprkos činjenici da se i on ne oseća najbolje, rešio je da Kejt olakša povratak na dužnosti i deo obaveza prebaci na sebe 

KRALJ ČARLS SE TRUDI DA POŠTEDI KEJT MIDLTON
KRALJ ČARLS SE TRUDI DA POŠTEDI KEJT MIDLTON foto: EPA / CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / POOL

Dok se Kejt Midlton oporavlja od raka i lagano vraća dužnostima, kralj Čarls se trudi da joj maksimalno olakša život i smanji obaveze kojih je mnogo. Tako je on nedavno, umesto Kejt, podelio specijalnu poruku u čast vojvotkinje Sofije.

 

Za neupućene, vojvotkinja od Edinburga je nedavno preuzela ključnu dužnost u ime kraljevske porodice. Letela je samostalno u Tanzaniju, Afriku, da promoviše misiju monarha u zajednici.

 

Sofiina poseta ima za cilj da podstakne harmoniju između Velike Britanije i afričke zemlje. Obilazak će pokrenuti projekte u oblasti zdravstva, poljoprivrede i osnaživanja žena.

Kako prenosi Ekpress.co.uk, supruga princa Edvarda prisustvovala je prijemu u utorak uveče i prenela lično pismo monarha, napisano da pohvali njene iskrene napore da ostvari ovaj važan cilj.

 

Kralj Čarls nije bio škrt na rečima već je pohvalio doprinos „vredne“ Sofije i podstakao je da nastavi sa misijom iskorenjivanja zanemarenih tropskih bolesti.

KRALJ ČARLS NE ŽELI DA KEJT BUDE PREOPTEREĆENA OBAVEZAMA
KRALJ ČARLS NE ŽELI DA KEJT BUDE PREOPTEREĆENA OBAVEZAMA foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

– Kao pokrovitelj jednog od članova Međunarodne agencije za prevenciju slepila, Sightsaversa, i znajući da je vojvotkinja od Edinburga danas sa vama u Tanzaniji, posebno sam želeo da svi znate koliko smo puni divljenja i zahvalnosti. Ja sam posebno ponosan na vašu strast i posvećene napore u lečenju za prevenciji zanemarenih tropskih bolesti – glasila je monarhova poruka vojvotkinji, a nakon toga je dodao:

 

– Vaša stalna posvećenost i naporan rad odvešće nas u svet u kome se inkluzija i jednakost mogu ostvariti širom našeg Komonvelta. Šaljem vam sve svoje najtoplije lepe želje i iskreno ohrabrenje za preko potreban uspeh – zaključio je Čarls. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Tajne izlaze na videlo

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE