Radio BalkanFox

Tragična priča doktorke Mirjane Tomović: Izgubila sina zbog sekte, svuda nalazili maramice sa crnim ružama


Sin doktorke Mirjane Tomović bio je žrtva sekte „Crna Ruža“ pre 22 godine. U intervjuu za TV Prvu, doktorka je govorila o ovoj teškoj situaciji i o gubitku sina koji je tada imao samo 17 godina. „Naša porodica se i dalje suočava s bolom koji je izazvan ovim gubitkom. Morali smo da se borimo da preživimo i da zaštitimo ostalu decu, njegovu sestru i brata“, započela je svoju priču.

Kako je istakla, zbog sigurnosti dece su menjali mesto boravka i poslali ih u inostranstvo. „Odluka da ih pošaljem van zemlje bila je teška, ali neophodna. Danas jedan deo porodice živi u Kanadi, dok sam se ja ovde borila na svoj način, iako sam pravila i pogrešne korake koji su me koštali posla. Uvek sam pokušavala da budem ispred sekte, kako bih zaštitila naše živote. Uspela sam da očuvam deo imovine i obrazovanje dece, ali osećaj straha od ponovnog događaja će zauvek ostati“, rekla je doktorka.

Mirjana je prva majka koja je javno progovorila o svom sinu i sekti koja mu je uzela život. „Moj sin zapravo nije ni bio član sekte, već je vrbovan od najbliže rođake. Nismo mogli ni da zamislimo da će se to dogoditi. Nakon tragedije, nalazili smo predmete koji su ukazivali na rituale povezane sa ‘Crnom Ružom’.

Nalazili smo raznorazne predmete koje karakterišu sektu ‘Crna Ruža’. Na primer maramice sa crnom ružom među svećama na grobu. Oni su nas nadgledali, a mi smo bili obična porodica koja je radila i školovala decu. Naš sin je bio meta jer su prepoznali njegovu ranjivost“, objasnila je.

Doktorka Tomović je naglasila da su ljudi često vrbovani kada se suočavaju sa životnim problemima. „U takvim trenucima, mnogi traže pomoć, ali umesto da se obrate stručnjacima, često se upuste u mreže manipulacije. Važno je edukovati mlade o opasnostima i povećati svest zajednice, jer se mnogi ne smatraju potencijalnim žrtvama“, zaključila je doktorka.



Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE