Radio BalkanFox

Novak Đoković je u Bugarskoj probao tradicionalni specijalitet i iznenadio mnoge! Ovo je originalni recept za banicu (FOTO)

Na mrežama se pojavila fotografija na kojoj Novak Đoković jede lokalni specijalitet – bugarsku banicu. Ova vrsta pite sadrži belo brašno i gluten, koje je naš teniski as pre mnogo godina izbacio iz ishrane.

Bugarski specijalitet, koji je jeo Novak Đoković, zove se banica. Ona se pravi od belog brašna, a poznato je da je on ovu namirnicu odavno izbacio iz ishrane. Zbog toga su fanovi burno reagovali na mrežama i ostavili brojne komentare.

 

 

Ovo je originalni recept za banicu.

Sastojci:

200 ml ulja

2 kašike jabukovog sirćeta

400ml slane, hladne vode

1 kg belog brašna

Nadev:

400g punomasnog sira

4 jaja

250g putera ili margarina

Foto: Shuterstock

bugarska banica


 

Priprema:

Zamesiti mekše testo od brašna, ulja, sirćeta i slane vode. Mesiti sve dok ne počne da se odvaja od ruku i radne površine.

Testo podeliti na 4 dela, svaki od njih dalje mesiti, pa podeliti na 5 loptica. Svaku lopticu razviti na veličinu tanjirića za tortu, pa obilno namazati rastopljenim puterom i poređati jednu na drugu. Ove 4 gomile sa po 5 listova treba pokriti krpom i ostaviti 10 minuta da miruju.

Svaku „gomilu“ posebno razvući preko čarsava u tanku koru, obrezati krajeve, pa poškropiti rastopljenim puterom (koji je ostao od mazanja testa) i filom od sira i jaja.

Uz pomoć krpe uviti rolnu i staviti je u namazani pleh. Isto uraditi sa svim „gomilama“. Testo ređati u razmacima, jer se listovi moraju ispeći sa svih strana, da bismo dobili hrskavu koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Posle izvesnog vremena pokriti papirom da ne izgori, pa peći dalje sve ukupno oko 40 minuta, a krajnji proizvod treba da bude hrskav spolja i mekan iznutra.

Ovi sastojci izazvali su burne reakcije i komentare ispod Novakove fotografije na kojoj se pohvalio kako uživa u ukusu poznatog bugarskog jela.

Fanovi su odmah podsetili da srpski teniser nije jeo hleb i peciva od 2010. godine, a kao i da su svi izgledi da se njegova dijeta bez glutena završila nakon što je postigao u karijeri sve što se može zamisliti.



Bakin domaći brzi ajvar! Recept za omiljeni zimski namaz koji se sprema očas posla

Recepti

Ajvar je jedna od omiljenih zimnica, a uz ovaj recept svako može da ga napravi.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE