Radio BalkanFox

OVU SCENU SVI PAMTE! Ovako je Radmila Živković sve nasmejala u čuvenom filmu „Zona Zamfirova (VIDEO)

 

U 72. godini života, u Beogradu je preminula legendarna glumica Radmila Živković, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u svetu glume.

Mada je napustila ovaj svet, njeno umetničko nasleđe će zauvek ostati prisutno kroz brojna ostvarenja koja su obeležila domaću kinematografiju i pozorište.

Foto: Jutjub printskrin

Radmila Živković u filmu Zona Zamfirova

 

Radmila je u filmu Zona Zamfirova sve nasmejala svojom glumom, ali i time kako je skinula južnjački akcenat.

Scenu iz filma se i danas prepričava, pa su mnogi uzeli da opet pogledaju ovo ostvarenje, baš zbog uloge Radmile Živković, koja je filmu dala poseban pečat. 

 

Radmila Živković će ostati upamćena po nizu izvanrednih uloga koje je tumačila tokom svoje karijere. Mnogi je pamte kao čuveno Doku iz kultnog filma „Zona Zamfirova“, Đildu iz serije „Srećni ljudi“, kao i Jovanku Ljutić iz ostvarenja „Stižu dolari“. Njeno glumačko umeće je zasijalo i na filmskom platnu, gde je ostvarila zapažene uloge u filmovima poput „Sok od šljiva“, „Poseban tretman“, „Variola vera“, „Još ovaj put“, „Sabirni centar“, „Uvek spremne žene“, „Poltron“, „O pokojniku sve najlepše“, i „Ledina“.

Foto: Jutjub printskrin

Radmila Živković u filmu Zona Zamfirova

 

Uz filmsku karijeru, Radmila Živković je briljirala i na pozornici, osvajajući publiku svojim izvanrednim talentom. Njena uloga Živke u predstavi „Gospođa ministarka“ u režiji Jagoša Markovića je ostala upamćena kao jedno od najsvetlijih pozorišnih ostvarenja. Kroz svoju karijeru, igrala je u renomiranim pozorištima poput Ateljea 212, Pozorišta na Terazijama, Zvezdara teatra i Narodnog pozorišta u Beogradu.

Foto: Printscreen/ Insajder video

Radmila Živković

 

Radmila je svoj izuzetan talenat potvrdila i kroz brojna priznanja koja je osvojila tokom karijere. Nagrade poput „Žanka Stokić“, Zlatne arene u Puli, te Carice Teodore u Nišu, samo su neka od priznanja koja je zasluženo ponela. Njena umetnost je bila prepoznata i nagrađivana na najvišem nivou, ostavljajući neizbrisiv pečat u svetu domaće kinematografije i pozorišta.

 

BONUS VIDEO: 

 




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE