Radio BalkanFox

Često vam se jedu kiseli krastavci?


 

Iako trudnice često imaju specifične želje, ne postoji čvrst dokaz da su kiseli krastavci glavni predmet žudnje u trudnoći.

Ta žudnja može ukazivati i na dehidrataciju. Naime, kiseli krastavci su bogati natrijumom, mineralom koji pomaže u održavanju ravnoteže tečnosti u telu.

Zašto se javlja žudnja za kiselim krastavcima?

Ako ste primetili da često žudite za slanim, to može značiti da je vašem telu potrebna dodatna hidratacija. Studije su takođe pokazale da so i šećer mogu izazvati zavisnost, što objašnjava zašto je teško stati nakon što pojedete jedan krastavac.

Povezanost između trudnoće i kiselih krastavaca možda je precenjena. Iako mnoge trudnice imaju želju za određenom hranom zbog jutarnje mučnine i promena u telu, ne postoji dovoljno dokaza koji bi potvrdili da trudnice posebno žude za kiselim krastavcima zbog potrebe za natrijumom. Istraživanje sprovedeno među trudnicama u Tanzaniji pokazalo je da one najviše žude za mesom, mangom i jogurtom, dok u zapadnim zemljama žene često traže čokoladu, brzu hranu ili sladoled.

Ako često žudite za nečim slanim, a krastavci su vam dosadili, možete razmotriti alternativne izvore poput maslina, čipsa od povrća ili kokica kako biste zadovoljili tu potrebu, a pritom i uneli zdravije opcije, piše Daily Meal.

Bonus video:

 

 

 

 


Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE