Radio BalkanFox

Glumica Zlata Numanagić oprostila se od Radmile Živković

Zlata Numanagić još od studentskih dana je bila velika prijateljica sa Radmilom Živković

Glumica Radmila Živković preminula je u 72. godini, a njena dugogodišnja prijateljica i koleginica Zlata Numanagić prisetila se njihovog odnosa.

Zlata Numanagićjoš od studentskih dana je bila velika prijateljica sa Radmilom Živković o kojoj ima samo reči hvale.

Radmila zivkovi18 News1 Damir Dervisagic.jpg

Damir Dervišagić 

„Tri puta sam proveravala, jer prvo što čovek oseti je neverica. Zvala sam je „hodajuća emocija“, ona je preemotivna osoba bila i po tome ću je pamtiti. Nekim ljudima je delovala kao gruba, opasna i drska, a to je bila njena odbrana. Sećam se pre jedno godinu dana je bila neka opširna emisija o njoj, pozvali su me da kažem nešto o njoj. Kasnije me je nazvala telefonom da se zahvali na lepim rečima, rekla mi je: „Ti si mene provalila, a ja sam ti zahvalna što to nisi zloupotrebila“, rekla je Zlata za Blic, pa nastavila:

zlata-numanagic-foto-printsreen-youtube-rts-1.jpg

Printscreen/RTS 

„Bila je velika glumica. Moj otac je voleo mnogo, zvao je „glumičetina“. Bila je iskrena. Možda se to ljudima nije dopadalo jer ljudi teško prihvataju iskrenost. Nije bila dvolična, a meni je to jako odgovaralo. Bila je veoma odana i posvećena, naročito svojoj ćerki. Mnogo će nedostajati, mogla je još mnogo da da. Bila je veoma skromna.“

Glumica je sa očima punih suza otkrila kada se poslednji put čula sa Radom.

„Čule smo se prošle godine jer nije bila dobro, kasnije sam čula da je dobro. Zapustimo ta prijateljstva, imam unuka sada i svi imamo nešto preče. Zagubimo se, a vreme prolazi,“ rekla je glumica.

Boda: „Koštala ju je iskrenost“

radmila.jpg

Zorana Jevitć, Shuttersotck, Damir Darvišagić 

Boda Ninković istakao je da je uveren da je njegovu koleginicu iskrenost koštala.

„Baš me je zatekla vest o njenoj smrti. Ništa nije ukazivalo na ovakav ishod, neprijatno sam iznenađen. Nažalost, poslednjih godina smo počeli da se navikavamo da postaje neka vrsta normalnosti. Opšte je poznato kakva je ona glumica bila, a mnogo važnije je kakav je čovek bila. Rada je bila izuzetno senzibilan čovek. Probala je da se zaštiti maskom koju je stavila i delovala je strašno i hladno. U osnovi je bila vrlo osetljiva, mnogo se trošila i nervirala zbog raznih okolnosti. Borila se za prava glumaca, za uslove, na kraju je ispalo da je samo sebi štetila time. Nije prihvatala kompromise i to ju je koštalo,“ rekao je Boda za Blic, a potom se prisetio saradnje sa Radmilom Živković.

Kurir televizija Među prisutnima je bila glumica Anica Dobra


Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE