Radio BalkanFox

Voće koje Viktorija Bekam jede uz svaki obrok, 3-4 puta dnevno

Popularna dizajnerka otvoreno je više puta pričala o svom neubičajenom načinu ishrane, kojim dominira jedna superzdrava namirnica.

Viktorija Bekam uvek jede isto za doručak, a jedno voće jede i do četiri puta dnevno
Viktorija Bekam uvek jede isto za doručak, a jedno voće jede i do četiri puta dnevnofoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Viktorija Bekam, čuvena modna kreatorka i nekadašnja članica grupe Spice Girls, supruga fudbalera Dejvida Bekama, od početka karijere se izdvajala izgledom, koji se nije mnogo promenio proteklih 30 godina.


Menjala je popularna Poš Spajs stilove, frizure i načine šminkanja, a ono što je uvek ostajalo identično bila je njena besprekorna figura, uprkos tome što je Viktorija četiri puta bila u drugom stanju.


Poznato je da gospođa Bekam vodi računa o ishrani, a mnogi bi rekli da u tome preteruje jer navodno 26 godina jede isto za doručak i čak nosi sopstvenu hranu i kokosovu vodu na svadbe.

 

Viktorija i Dejvid Bekam
Viktorija i Dejvid Bekamfoto: @victoriabeckham/Instagram

Omiljena namirnica Viktorije Bekam


Ono čemu je posebno odana jeste njena odluka da uz apsolutno svaki obrok jede – avokado.


Kako je otkrila u intevjuu koji je 2019. dala za Telegraph, Viktorija Bekam jede avokado četiri puta dnevno!

Ona je istakla da ova voćka stoji iza njene zdrave i blistave kože, a poznato je da avokado spada u najzdravije izvore masti i uz to je voće koje obiluje vitaminima, mineralima, vlaknima i antioksidansima.


Zašto treba jesti avokado?


Oko 100 grama avokada sadrži 160 kalorija, 2 g proteina, 8,53 g ugljenih hidrata (od toga svega 0,66 g šećera), 6,7 g vlakana i 14,66 g masti.

 

Avokado tost
Avokado tostfoto: Jmcanally, Shutterstock

Nutritivno je veoma bogat, pa se u njemu nalaze vitamini K, C, B5 i B6, zatim folati, kalijum


Brojna istraživanja pokazala su da je avokado poželjna namirnica u ishrani za sve koji imaju kardiovaskularne probleme, a pomaže u apsorpciji hranljivih materija iz drugih namirnica, pre svega vitamina rastvorljivih u masti.


Posebno se ova voćka preporučuje svima koji pokušavaju da se reše viška kilograma, na prvom mestu zbog velikog udela vlakana i niskog sadržaja šećera, a uz to ima i nizak glikemijski indeks.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Avokado je spas za organizam

 

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE