Radio BalkanFox

Kralj Čarls olakšao obaveze Kejt Midlton

Dok se Kejt Midlton oporavlja od raka i lagano vraća dužnostima, kralj Čarls se trudi da joj maksimalno olakša život i smanji obaveze kojih je mnogo. Tako je on nedavno, umesto Kejt, podelio specijalnu poruku u čast vojvotkinje Sofije.

Za neupućene, vojvotkinja od Edinburga je nedavno preuzela ključnu dužnost u ime kraljevske porodice. Letela je samostalno u Tanzaniju, Afriku, da promoviše misiju monarha u zajednici.

kralj-carls-profimedia0886693104.jpg

Jane Barlow / PA Images / Profimedia 

Sofijina poseta ima za cilj da podstakne harmoniju između Velike Britanije i afričke zemlje. Obilazak će pokrenuti projekte u oblasti zdravstva, poljoprivrede i osnaživanja žena.

Kako prenosi „Ekpress.co.uk“, supruga princa Edvarda prisustvovala je prijemu u utorak uveče i prenela lično pismo monarha, napisano da pohvali njene iskrene napore da ostvari ovaj važan cilj.

Kralj Čarls nije bio škrt na rečima već je pohvalio doprinos „vredne“ Sofije i podstakao je da nastavi sa misijom iskorenjivanja zanemarenih tropskih bolesti.

profimedia0889648821.jpg

Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia 

„Kao pokrovitelj jednog od članova Međunarodne agencije za prevenciju slepila, Sightsaversa, i znajući da je vojvotkinja od Edinburga danas sa vama u Tanzaniji, posebno sam želeo da svi znate koliko smo puni divljenja i zahvalnosti. Ponosan sam na vašu strast i posvećene napore u lečenju za prevenciji zanemarenih tropskih bolesti,“ glasila je monarhova poruka vojvotkinji, a nakon toga je dodao:

 „Vaša stalna posvećenost i naporan rad odvešće nas u svet u kome se inkluzija i jednakost mogu ostvariti širom našeg Komonvelta. Šaljem vam sve svoje najtoplije lepe želje i iskreno ohrabrenje za preko potreban uspeh,“ zaključio je Čarls.


Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE