Radio BalkanFox

Namirnice bez kojih Novak ne počinje dan

Bez ovih namirnica Novak ne započinje dan: Tvrdi da su energetska bomba, daju mu životinjsku snagu na terenu

Novak Đoković, Foto: Printskrin/RTS

Srpski teniser Novak Đoković nedavno je gostovao u emisiji „Putem šampiona“, gde je u razgovoru sa voditeljima odgovarao na pitanja koja interesuju sve ljubitelje njegovog lika i dela.

Voditeljka Dragana Kosjerina ga je pitala jednostavno pitanje na koje je on imao vrlo kratak odgovor. Nju je zanimalo šta je za Novaka najbolji doručak.

Voće ili neka kaša — kratko je odgovorio Nole.

Srpski teniser Novak Đoković još jednom je potvrdio ono što je više puta isticao u medijima: njegova ishrana je jednostavna i bogata namirnicama biljnog porekla, pre svega voćem i povrćem. On posebno naglašava važnost zelenog smutija koji pravi od raznih vrsta voća, soka od jabuke, celera, nane, alga, spanaća i kelja. Iako se možda čini neobičnim, Đoković tvrdi da je ovaj energetski napitak izuzetno ukusan.

Novakov doručak koji mu daje snagu
Novakov doručak koji mu daje snagufoto: Starsport©

Đoković pije ovaj smuti gotovo svako jutro kako bi se razbudio. On priprema različite varijante svog recepta, ali važno mu je da smuti bude na bazi celera i da ne sadrži dodatni šećer.

Nakon smutija, Novak prelazi na konkretan doručak koji se sastoji od muslija ili granole, obogaćenog malinama, jagodama, borovnicama, bananama, orašastim plodovima i semenkama. Povremeno dodaje i grčki jogurt ili manuka med.

Dan počinjem sa toplom vodom i limunom da bih pomogao svom telu u procesu detoksikacije. A onda pijem sok od celera na prazan stomak. Jedem mnogo voća u prvom delu dana. Jedem puno salata…Preferiram ishranu na biljnoj bazi i ne volim da jedem hranu koja zahteva mnogo energije za varenje. Nastavljam sa laganom hranom kao što su krompir, sladak krompir, kinoa, proso, divlji pirinač — ispričao je teniser u emisiji „In Depth With Graham Bensinger“ pre nekoliko godina.

Bonus video:


01:05

OVO JE DRUGI NAJSTROŽI POST, OVAKO GLASI ISHRANA Sveštenik za Kurir TV obrazložio: Šta raditi ako ne možete izdržati?

(Espreso/najzena/T.M.)




Espresso

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE