Radio BalkanFox

Sofija Loren blista u 90. godini! Tajna vitalnosti dive je jednostavna, a izgled duguje jednoj navici

Sofija Loren je 20. septembra napunila 90. godina, a još uvek pleni lepotom i deluje sveže i mladoliko. Svoju vitalnost duguje načinu života i zdravim navikama.

Sofija Loren rođena je 1934. u Rimu, a tokom života postala je jedna od najpoznatijih italijanskih glumica. Njena bogata karijera trajala je skoro 70 godina. 

Sarađivala je sa mnogim slavnim glumcima i rediteljima i glumila u preko 200 filmova. Za ulogu u filmu „Dve žene“ dobila je nagradu Oskar i ušla u istoriju kao prva glumica koja je dobila ovu nagradu za ulogu odigranu na stranom jeziku.

Foto: profimedia

 

Glumica specifične lepote

Glumica specifične lepote, tokom života je negovala svoju autentičnost, a u jednoj anketi proglašena je najlepšom i najseksepilnijom italijanskom glumicom svih vremena. Tokom godina je negovala i spoljašnju i unutrašnju lepotu. 

Svestrana i talentovana, Sofija je uvek negovala svoj intelekt, Pored toga, bila je veoma talentovana. Glumila je u različitim filmovima i bila ispunjena i ostvarena kao glumica.

Imala je buran ljubavni život, ali je sreću pronašla poed reditelja Karla Pontija, sa kojim je bila u braku 50 godina, sve do njegove smrti. U tom braku je dobila dva sina. 

Foto: profimedia

Sofija Loren i Karlo Ponti


 

 

Saveznici za mladolik izgled

Sofija Loren je uvek skromno isticala da je lepotu nasledila od majke, koju je smatrala najlepšom ženom na svetu. Nije verovala za sebe da je lepotica, iako su je smatrali jednom od najlepših italijanskih glumica.

Jednom prilikom je rekla da su joj ljubav prema životu, špagete i kupka sa maslinovim uljem, glavni saveznici za dobar, mladolik izgled. 

Sve što vidite dugujem špagetima – rekla je Sofija, prenosi Vogue.

Foto: profimedia

Sofija Loren i Karlo Ponti


 

Neguje jutarnju rutinu

Sofija kaže da je za njenu vitalnost važno rano buđenje, oko pet ujutru, kada odlazi u šetnju. Park u blizini njene kuće postao je njen kutak za razmišljanje.

– Uvek se rano budim, oko pet ujutru, a prvih sat vremena posvetim šetnji. Znam da uvek možete naći dovoljno dobro opravdanje da ne vežbate, jer i ja na dnevnoj osnovi nađem bar pet, ali ne odustajem. Sebe motivišem rečima da će sav dugogodišnji trud otići bestraga, ako se predam i popustim. Dok šetam parkom u blizini svoje kuće uvek razmišljam kako će se možda iza narednog ugla ispred mene pojaviti nešto lepo – ispričala je glumica.

Bez obzira na sve izazove i iskušenja, glumica ne odustaje od jutarnjih aktivnosti, koje uključuju trbušnjake i blago istezanje.

Foto: EPA

Sofija Loren i Karlo Ponti


 

 

Dan započinje laganim doručkom

Sofijina ishrana bazira se na svežem povrću, testeninama i crnom vinu. Doručak je lagan, ručak obilan, a večeru često preskače.

Dan započinjem laganim doručkom, najčešće mafinima uz koje nikada ne pijem kafu. Nešto kasnije pojedem lagani sendvič, a gledam da mi ručak bude obilan. Obično su na meniju testenina, piletina, salata i voće. Retko večeram. Znate, ja sam Italijanka i mislim da su za moj izgled, pre svega, zaslužne špagete koje redovno jedem – objasnila je jednom prilikom Sofija.

Foto: EPA

Sofija Loren i Karlo Ponti


 

Najvažniji su nega i pozitivan stav

Ipak, njen izgled i blistava koža nisu samo posledica spoljašnjih rituala, već i dubokog unutrašnjeg balansa.

Kroz sjajan osmeh, diva otkriva ključni sastojak svog šarma. 

Ključ je u pozitivnom stavu, a ja sam neko ko uvek razmišlja pozitivno i retko kada sam u nekom tužnom ili melanholičnom raspoloženju. Osim šetnje, radim i trbušnjake, kao i blago istezanje kod kuće, a u krevet idem oko osam uveče –  ispričala je svojevremeno slavna italijanska glumica.

 

 



Mačka o kojoj priča ceo svet! Prešla skoro 1. 500 km da se vrati kući - pronađena posle 2 meseca (FOTO)

Ljubimci

Mačka koja se početkom juna izgubila u Nacionalnom parku Jeloustoun pronađena je na putu ka kući dva meseca kasnije, nakon što je prevalila čak skoro 1.500 kilometara od Vajominga do Kalifornije.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE