Radio BalkanFox

Akademija će po prvi put dodjeljivati Oscare i izvan SAD-a

Akademija filmskih umjetnosti i znanosti sljedećeg će mjeseca održati prvu ceremoniju dodjele Oscara izvan Sjedinjenih Država, dodjeljujući prestižne godišnje studentske nagrade u Londonu. Svečanost će se održati 14. listopada na Leicester Squareu u britanskoj prijestolnici i bit će prva međunarodna svečanost Akademije filmskih umjetnost i znanosti, čije je članstvo posljednjih godina naglo poraslo na globalnoj razini.

POGLEDAJTE VIDEO:

OSCAR NOMINACIJE


18:00

OSCAR NOMINACIJE


|
Video: 24sata/REUTERS

Među pobjednicima, koji su unaprijed objavljeni ovaj tjedan, bit će „Au Revoir Mon Monde“, francuski animirani film o čovjeku zarobljenom u kostimu divovske ribe koji trči ​​kroz grad dok svijet završava u tajanstvenoj kiši meteora.

Ostali uključuju tajvanski eksperimentalni film o tinejdžerskom otkrivanju seksualnosti, kratkometražni film smješten u vrijeme izbijanja kuge u Kini 1910., te dokumentarac iz izbjegličkog kampa Rohingya u Bangladešu.

Prvo, drugo i treće mjesto bit će objavljeni na svečanosti, a svi pobjednički filmovi moći će se natjecati za glavne dodjele Oscara sljedećeg ožujka.

Jedna petina članova Akademije ne dolazi iz SAD-a, kao ni više od polovice novih članova koji su pozvani da se pridruže ove godine, uključujući redateljicu filma „Anatomija pada“ Justine Triet i zvijezdu filma Sandru Hueller.

Akademija, čiji su članovi postigli izvrsnost u svojim poljima, od glume i režije do kostimografije i šminke, glasa svake godine za dobitnike Oscara.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.




24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE