Radio BalkanFox

Poznato vreme i mesto sahrane glumice Radmile Živković

Beogradska i jugoslovenska glumačka scena izgubila je još jednu veliku zvezdu. Radmila Živković, istaknuta filmska, pozorišna i televizijska glumica, preminula je u 72. godini, a vest o njenoj smrti potvrdilo je Narodno pozorište u Beogradu.

Radmila će biti sahranjena 24. septembra na Novom groblju u Beogradu, u 14:30 časova, gde će porodica, prijatelji i kolege moći da se oproste od legendarne glumice koja je svojim talentom i harizmom ostavila neizbrisiv trag u jugoslovenskoj kinematografiji.

Rođena 14. januara 1953. godine u Kruševcu, Radmila je svoju glumačku karijeru započela krajem šezdesetih godina, a od tada je postala prepoznatljivo lice jugoslovenskog filma, pozorišta i televizije.

Njeni nastupi u filmovima kao što su Naivko, Sabirni centar, Mrtav ‘ladan i Položajnik ostali su upamćeni kao remek-dela, dok je u televizijskim serijama osvojila srca gledalaca svojim ulogama Đilde u Srećnim ljudima, Jovanke Ljutić u Stižu dolari i nezaboravnom glavnom ulogom u seriji Ulica lipa.

Ipak, najviše će biti pamćena po ulozi tetke Doke u kultnom bioskopskom hitu Zona Zamfirova, koji je obeležio jedan od najvećih uspeha domaće kinematografije. Njeno prisustvo na sceni i ekranu, kao i sposobnost da dočara različite likove, učinili su je jednom od najvoljenijih glumica svoje generacije.

Smrt Radmile Živković veliki je gubitak za srpsku kulturu, a njen doprinos umetnosti ostaje kao neprocenjivo nasleđe za buduće generacije.

(Telegraf.rs)




Telegraf

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE