Radio BalkanFox

Šta otkriva govor tela Megan Markl prema princu Hariju?

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa ne mare za preporuku da se članovi kraljevske porodice ne dodiruju u javnosti i jedva da skidaju ruke jedno s drugog, a nekoliko gestova se godinama ponavlja i otkriva mnogo o njihovom odnosu i dinamici kao para.

Princ Hari i Megan Markl prilikom objave vesti o svojoj veridbi 2017. godine
Princ Hari i Megan Markl prilikom objave vesti o svojoj veridbi 2017. godinefoto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Iako članovima britanske kraljevske porodice nije formalno zabranjeno da se dodiruju i pokazuju fizički naklonost jedni drugima u javnosti, to se dešava tako retko i minimalno.


Javno razmenjivanje nežnosti se, ipak, ne preporučuje jer je njihovo ponašanje u javnosti određeno kraljevskom etikecijom i profesionalizmom, budući da su u javnosti uglavnom iz poslovnih razloga.


Zato je prava retkost videti princa Vilijama da stavlja dlan na rame svoje supruge, a kamoli da se poljube, i to uvek u vrlo neformalnim prilikama, poput polo mečeva i sl.

Međutim, princ Hari i Megan Markl i te kako ne mare za ovo nepisano pravilo, pa se uvek drže za ruke, dodiruju, ljube… Zato su tumačima govora tela koje britanski tabloidi angažuju zbog njih uvek pune ruke posla, a oni ističu da je fizički kontakt vrlo važan ovom paru i da on nije tu slučajno.

 

Princ Hari i Megan Markl se ne libe razmenjivanja nežnosti u javnosti
Princ Hari i Megan Markl se ne libe razmenjivanja nežnosti u javnostifoto: Yaroslav Sabitov / PA Images / Profimedia

Džudi Džejms, poznata ekspertkinja za govor tela, smatra da je to zbog njihove potrebe da jedno drugima šalju signale, a ključni je „dvostruki stisak“ Megan Markl: kada obema rukama drži svog supruga, što se može tumačiti kao „gest posedovanja“.


Ona, takođe, voli i da mu stavlja ruku na koleno, što je, prema rečima Dejmsove senzualan potez i još jedan „signal vlasništva“ i prikaz „fizičke privlačnosti“.


Ona je za MailOnline izdvojila i rastumačila prepoznatljive gestove ovog para o kojima se često priča.


Dvostruki stisak

 

Princ Hari i Megan Markl prilikom objave vesti o svojoj veridbi 2017. godine
Princ Hari i Megan Markl prilikom objave vesti o svojoj veridbi 2017. godinefoto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Još kada su saopštili da su vereni 2017, Megan Markl je uhvatila podlakticu princa Harija obema rukama, a to radi još uvek, pa je ovaj potez viđen i prilikom njihovog nedavnog boravka u Kolumbiji.


Veruje se da je ovaj posesivni gest ranije bio pokušaj Megan Markl da napravi „zaštitnu barijeru“, a da je danas „znak posedovanja“, čime poručuje da je princ Hari njen, kao i da želi da on ostane blizu nje.

Držanje za Harijevu nadlakticu

 


Kada je princ Hari glavni na nekom događaju, Megan menja pristup: ne drži ga za šaku, već za ruku, često za viceps, čime pokazuje „odobravanje njegove muškosti i snage“.


I tada često koristi „dvostruki stisak“, ali to deluje nežnije.


Sendvič rukama

 

Princ Hari i Megan Markl na dodeli ESPY nagrada u julu 2024.
Princ Hari i Megan Markl na dodeli ESPY nagrada u julu 2024.foto: ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kada se drže za šake, Megan često koristi obe ruke, što je „najjači oblik povezivanja rukama“ i daje im izgled romantičnog para, kaže Džudi Džejms.


Ruke na Harijevim kolenima

 

Megan Markl i princ Hari na Igrama nepobedivih 2022.
Megan Markl i princ Hari na Igrama nepobedivih 2022.foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Megan koristi ruke da komunicira s mužem u javnosti, a osim želje za blizinom ruke na kolenima mogu biti i „znak fizičke privlačnosti ili majčinskog tipa vlasništva“, smatra ova stručnjakinja za govor tela.


Nekad mu stavlja ruku i na butinu.


Ruka na Harijevim leđima

 

Princ Hari i Megan Markl često isvode iste poteze
Princ Hari i Megan Markl često isvode iste potezefoto: EORGES ROGERS / Sipa Press / Profimedia

Ovaj majčinski gest četo viđamo, još otkako su se 2018. prvi put pojavili zajedno na balkonu Bakingemske palate, a Megan ga izvodi u nizu prilika, posebno otkad su se preselili u Ameriku.


To je gest koji sugeriše da, sad kad su u SAD, ona je igra ulogu domaćina, pa čak i vođe, i upoznaje ga s ljudima – smatra Džejmsova.


Držanje za ruke

 

Princ HAri i Megan Markla
Princ HAri i Megan Marklafoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia


Kao i mnogi parovi, princ Hari i Megan Markl se vrlo jednostavno drže za ruke ali način na koji to rade mogao bi da pruži uvid u njihovu dinamiku kao para.


Harijeva šaka je često iznad Meganine, dok je njegova ruka postavljen ispred, što se, kaže Džudi Džejms, često viđa kod slavnih parova. U pitanju je „dominantni gest“, koji pokazuje Harijevu želju da bude viđen kao zaštitnik i lider.

 

BONUS VIDEO

Iskustvo poznatog telohranitelja s princem Harijem

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE