Radio BalkanFox

Preminuo Metin Arolat

Preminuo poznati pevač: Zna se i uzrok smrti, mnogi se sa tugom opraštaju od ovog čoveka

Foto: Youtube printscreen/ 196Sekiz

Metin Arolat, pevač i velika turska zvezda, preminula je. U toku nastupa u hotelu u Istanbulu, Arolat je iznenada kolabirao dok je pevao.

Iako su prisutni brzo reagovali i pružili mu prvu pomoć, uključujući masažu srca, Arolat nije uspeo da preživi ni nakon intervencije u bolnici. Njegov menadžer, Halil Džıldırım, potvrdio je da je pevač preminuo usled srčanog udara, ističući koliko je ovo veliki gubitak za sve koji su ga voleli.

Arolat će biti sahranjen u ponedeljak. Nakon molitve u Tešvikije džamiji u Istanbulu, njegovo telo će biti prebačeno u Izmir, gde će biti sahranjen u porodičnoj grobnici.

Povodom smrt oglasila se njegova sestra, Fatoš Alkan, koja je izjavila da nema reči koje bi opisale bol zbog ovog gubitka.

Njegova bliska prijateljica, Demet Sagiroglu, dala je dužu izjavu:

Bio mi je veoma blizak prijatelj, bio mi je kao rođeni brat, vrlo poseban. Ponovo je bio na dijeti. Kod nas su uvek prisutne te ‘smrtonosne dijete’. Verovatno mu srce nije izdržalo. Otišao je s osmehom. Njegov menadžer je tako rekao. Bio je veoma veseo. Njegova porodica je u Izmiru, a u Istanbulu nije imao porodicu. Pre nekoliko godina izgubio je majku, što mu je takođe bilo teško. Sa menadžerom je došao na posao nasmejan i veseo. Na sceni mu je u jednom trenutku pozlilo. Nakon 20 minuta na bini, otišao je iza kulisa i skinuo košulju. Zatim je rekao da mu ruka trne. Posle su ga pregledali, a onda je rekao: ‘Dajte mi košulju, dobro sam.’ Ponovo se vratio na scenu, ali je ubrzo ponovo pao. Na mestu događaja je bila jedna medicinska sestra koja ga je stavila u bočni položaj. Odmah su pozvali hitnu pomoć. Njegovo srce je stalo pre dolaska hitne pomoći, a zatim su ga oživeli u kolima hitne pomoći. Na putu mu je srce ponovo stalo. Ipak, nisu uspeli da mu spasu srce. Njegovim voljenima želim strpljenje. Verujem da je otišao na bolje mesto, jer je otišao s osmehom. Uvek je imao osmeh na licu. Neka mu duša počiva u miru.“

Poznati pevač Metin Arolat je u emisiji Armagana Čaglajana na Jutjub kanalu „196Sekiz“, pre tri dana izjavio: „Najveću sreću u životu osećam dok nastupam.“

Ko je bio Metin Arolat?

Metin Arolat je rođen 28. maja 1972. godine u Izmiru. Njegova majka je Čerkezka, a otac bankarski službenik iz Istanbula. Otac mu je dizajnirao logo za Turkish Airlines. Njegov pradeda je bio Hasan Izet Paša, a deda poznati turski pesnik Ali Mumtaz Arolat. Njegov stric je novinar Osman Safet Arolat, a rođak arhitekta Emre Arolat. Završio je Fakultet za ekonomske i administrativne nauke na Univerzitetu Dokuz Eylul u Izmiru. Nakon što je njegov brat Demir Arolat tragično preminuo u saobraćajnoj nesreći, Metin se preselio u Istanbul s namerom da postane reditelj i bavi se muzikom.

U Istanbulu je započeo karijeru kao asistent režije u agenciji Osmana Ustundaga. Jedan od kratkih filmova na kojem je radio dobio je Zlatnog lava na Filmskom festivalu u Kanu. Nakratko je otišao u Ameriku, gde je studirao oglašavanje na Univerzitetu u Čikagu. Po povratku u Tursku, radio je u ekipi koja je snimala spotove za Tarkana.

Bonus video:


01:33:18

SCENIRANJE 18.12.2022. RADMILA ZIVKOVIC

(Espreso/Srbija danas/Teodor Mirković/prenela:B.S.)




Espresso

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE