Radio BalkanFox

Mina Lazarević o raku štitne žlezde

Glumica Mina Lazarević otvoreno je govorila o bolesti koja ju je zadesila usled brojnih stresova koje je doživela. 

Naime, suočila se sa malignim nalazom kada joj je saopšteno da ima rak štitne žlezde. Usledile su operacije i dug oporavak.

screenshot-13.jpg

Printscreen/K1 Mina Lazarević govorila je borbi sa rakom štitne žlezde

Znala sam da moram da idem na operaciju i da se nešto dešava. U pitanju je bila štitna žlezda. Tek kada je stigao histopatološki nalaz, morala sam da odem na još jednu operaciju, na totalno vađenje štitne žlezde, jer je nalaz bio maligni. Prvo je bilo, izdrži dok ti doktor čita nalaz, a onda odem u kola da se isplačem. Prvo pomislim na decu i šta mi je neraščišćeno u životu, šta moram da sredim papirološki... To je mehanizam koji ne možeš da zaustaviš. Isplakala sam se i idemo dalje. Kad može to da se organizuje, koja je procedura. Mislim da je to moj način da ne dozvolim sebi tu vrstu pada. Od operacije, sve je bilo natečeno, moje glasnice su u haosu, ja ne mogu ni normalno da govorim, a ne da pevam. Oni mi kažu, vodićemo računa da rez bude što manji, ja im kažem, ma pustite rez, glasne žice mi čuvajte. Ja ništa nisam mogla da radim sa svojim glasom, nema volumena, nema boje… Nisam se predavala. Trajalo je više od godinu dana, a sada je bitno da je sve okej„,  govorila je glumica za K1.

screenshot-22.jpg

Printscreen/TV Pink Minina borba trajala je oko godinu dana

Mina je iz svega izvukla snažnu poruku i apelovala na sve da obrate pažnju na svoje telo:

Svako ima slabu tačku, ne postoji neko ko je nema. Ja sam ekstrovertna osoba, ne gutam, ne čuvam stres u sebi, imam potrebu sve to da izbacim. Čini mi se da sam posle svega toga osećala potrebu da treba sa svojim okruženjem da podelim slušajte svoje telo, nemojte da ignorišete neke signale koje vam daje, jer te svakodnevnica melje. Malo je vremena da ga posvetiš sebi i provedeš vreme sa sobom“, govorila je u emisiji „Preživeli“.


Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE