Radio BalkanFox

Rešio da debelo unovči tajne sa dvora i OVO otkrio o majci i kralju Čarlsu

Tom Parker Bouls, sin britanske kraljice Kamile iz braka sa Endrjuom Parkerom Boulsom, po prvi put je progovorio o očuhu kralju Čarlsu III. Bliskost sa kraljevskom porodicom Tom je odlučio da unovči otkrivajući tajne britanskog dvora, tačnije šta jedu njegova majka i očuh.

Tom opisuje šta jedu članovi kraljevske porodice u svojoj knjizi „Kuvanje i kruna: kraljevski recepti od kraljice Viktorije do kralja Čarlsa III“ koja će uskoro biti objavljena.

Bez otpadaka

Kako piše People pozivajući se na Deily mail, Tom je otkrio da britanski kralj i kraljica jedu jednostavnu, zdravu i sezonsku hranu. Njihove obroke nadgleda kraljevski kuvar Mark Flanagan, koji putuje sa njima na njihova različita imanja.

– Kralj jede ono za šta se zalaže – jednostavne, zdrave proizvode iz održive poljoprivrede sa svojih imanja. Za Čarlsovim stolom nema otpadaka – rekao je Tom.

Tanjug/Ap/Jonathan Brady/PA

Čarls i Kamila se hrane jednostavno, namirnicama sa kraljevskih imanja

 

Ostava na dvoru je puna sezonskih proizvoda sa kraljevskih imanja uključujući divljač, govedinu i jagnjetinu… Čarls dosta jede voća poput jagoda i malina, ali i povrće grašak i blitvu. 

Tom je primetio da njegov očuh preskače ručak, ali je zato obavezan tradicionalni popodnevni čak u pet. To je nešto što monarh shvata vrlo ozbiljno, a uz čaj Čarls najčešće jede pogačice, keks, praline, čelzi lepinje i pecivo, razne vrste rolnica, poširanom jaja na tostu, škampe ili sendviče sa piletinom, dimljenim lososom, šunkom i senfom.

Kraljica Kamila voli da ruča, ali bira lagana jela, pa je na njenom meniju najčešće činija pileće supe ili malo dimljenog lososa, a kraljevski par voli da se opusti za večerom.

PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Jelovnici za zvanične bankete kraljevskog para su uvek na francuskom jeziku

 

Tom je primetio da su zvanični banketi kraljevske porodice sve samo ne opušteni, jer se gostima često služe obroci od tri jela za dugačkim stolovima postavljenim u dvorani Svetog Đorđa u Vindzoru ili balskoj dvorani u Bakingemskoj palati.

Prema njegovim rečima jelovnici su uvek napisani na francuskom i obavezno se šalju kralju i kraljici na odobrenje pre događaja.

– Ovo nije samo jelo, već briljantno koreografisan balet, „sufle“ diplomatija u svom najboljem izdanju, dok kraljevi i kraljice, prinčevi, moćnici i predsednici sede da uživaju u večnoj moći zajedničkog stola – opisao je Tom kako izgleda jedan od zvaničnih događaja britanskog kralja i kraljice.

U svojoj knjizi, Tom se bavio ishranom i kulinarskim željama prethodnih monarha, uključujući pokojnu kraljicu Elizabetu II i princa Filipa. Takođe, on je opisao kako rade kuvari u različitim kraljevskim rezidencijama kao što su Bakingemska palata, Sandringem i Balmorala koji pripremaju obroke za kralja i kraljicu.

BONUS VIDEO:




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE