Radio BalkanFox

Monografija koja nas uvodi u svijet Georgea R. R. Martina…

Što je točno Georgea R. R. Martina nadahnulo da stvori grandiozan književni svijet koji mu je osigurao status kralja modernog fantasyja? Kakvim se povijesnim, književnim i osobnim izvorima služio taj nagrađivani pisac, televizijski scenarist, strastveni ljubitelj povijesti, veliki putnik, igrač i kolekcionar dok je pisao svoje divovske romane?

To su neka od pitanja na koja odgovore daje raskošna monografija „Svjetovi Georgea R. R. Martina – Nadahnuća za Igru prijestolja“ Toma Huddlestona. Djelo otkriva kako je nastao, i u književnosti i na filmskom setu, grandiozan svijet fantasyja koji je slavnom piscu priskrbio nepreglednu vojsku poklonika.

Foto: PROMO

„Prvo svjetsko izdanje monografije, u kojem je sudjelovalo 46 nakladnika iz cijelog svijeta, među kojima i Lumen izdavaštvo, s hrvatskim prijevodom Marka Marasa, naći će istaknuto mjesto na polici svakog obožavatelja Martinova djela“.

A evo i još jedan zanimljiv podatak: „Pjesmom leda i vatre“ Martin se upustio u spisateljski projekt u razmjerima kakvi nisu viđeni još od Biblije – nedovršeni serijal trenutačno ima 1,770.000 riječi, što je triput više od „Gospodara prstenova“ J. R. R. Tolkiena, ističe autor monografije.

George R.R. Martin at Caste Ward

Foto: Liam McBurney/PRESS ASSOCIATION

Bogato ilustrirana, neslužbena i neautorizirana monografija otkriva kako je ljubav prema pričama – koja je počela u mladosti sa stripovima o superjunacima i nastavila se znanstvenom fantastikom, hororom, fantasyjem i povijesnim epovima – dovela Martina do stvaranja fascinantnog svijeta „Pjesme leda i vatre“, drugog najpopularnijeg fantasy serijala svih vremena (nakon „Gospodara prstenova“), s više od 90 milijuna prodanih primjeraka. 



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.




24sata

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE