Radio BalkanFox

Ne pravite istu grešku! Evo šta većina radi pogrešno pre samog seksa!

Mnogi i dalje seksualni odnos svode isključivo na penetraciju, zaboravljajući važnost predigre i šireg spektra intimnih aktivnosti. Sara Ricio, stručnjakinja za seksualnu pozitivu, objašnjava kako pravilno razumevanje predigre može značajno unaprediti seksualni doživlja

Sara Ricio (34) je aktivistkinja za seksualnu pozitivu i profesionalna testirka seksualnih igračaka, smatra da mnogi i dalje imaju suženu percepciju seksa.

Kako je izjavila za „New York Post“, većina ljudi i dalje doživljava seks isključivo kroz penetraciju, što je samo jedan od mnogih načina ispoljavanja seksualnosti.

Jedna od najčešćih zabluda, prema njenim rečima, odnosi se na poimanje predigre.

Mnogi odrasli ne shvataju šta predigra zaista jeste. Veruju da se predigra svodi na fizički kontakt rukama ili ustima pre „pravog“ seksa, ali to je zapravo osnovni deo seksualne igre – kaže Sara.

Foto: Shuterstock

 

Prava predigra, kako objašnjava, trebalo bi da obuhvata sve nefizičke aktivnosti koje izazivaju uzbuđenje, pre nego što dođe do fizičkog kontakta. To je, kako navodi, „priprema za igru“.

Prema njenoj definiciji, svaka aktivnost koja može dovesti do orgazma predstavlja ključan deo seksualnog iskustva, a ne samo predigru.

Ako nešto vodi do orgazma, to je sastavni deo igre, ne samo uvod. Predigra bi trebalo da bude esencijalni deo, koji postavlja temelje za potpuniji seksualni doživljaj – dodala je. 

Ovakvo pogrešno shvatanje često dovodi do toga da mnogi, posebno žene, nisu dovoljno pripremljeni za penetraciju.

Zato često dolazi do toga da žene nisu spremne ili osećaju bol, jer njihovo telo nije dovoljno pripremljeno – objašnjava ona.

Sara podstiče ljude da se oslobode predrasuda i otvorenije razgovaraju o seksu.

Volela bih da se kao društvo manje sramimo govoriti o seksu. Većina nas će to iskustvo doživeti u nekom trenutku, ne razumem zašto bi to bilo tabu tema – dodala je za kraj. 

 



Svakodnevno su se seksali i imali grupnjake sa 5 ljudi! Ovako je izgledao ljubavni život dve velike zvezde (FOTO)

Ljubav

Poznati glumac Dolf Lundgren svojevremeno je sa svojom partnerkom vodio veoma zanimljiv ljubavni život, ispunjen orgijama.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE