Radio BalkanFox

Domaći napitak za čišćenje tela od toksina


„Čišćenje“ debelog creva dobar je način regulisanja probave i čišćenja tela od toksina, a u tome je najbolji saveznik voda. Najbolje bi bilo popiti šest do osam čaša mlake vode tokom dana. Stručnjaci savetuju i konzumiranje svežeg voća i povrća sa visokim procentom vode.

Moguće je i ispiranje debelog creva slanom vodom. Savet je da dve kašičice morske soli pomešate sa mlakom vodom i popijete ovaj napitak na prazan želudac. Voda i morska so podstaknuće rad debelog creva u roku od nekoliko minuta.

Takođe, biljna vlakna snažna su pomoć pri probavi, esencijalni su nutrijenti i mogu se pronaći u voću, povrću, celim žitaricama, orašastim plodovima i semenkama. Oni mogu regulisati zatvor, ali i suviše aktivna creva.

Ali, najbolji način da se očiste creva je mešavina svežeg soka od limuna, jedne kašičice meda i prstohvata soli koju treba pomešati s toplom vodom i popiti ujutro čim ustanete. Ovaj napitak dobar je način za razbuđivanje organizma i podsticanje dobrog rada debelog creva.

Preporučuju se i sokovi od voća i povrća. Sokovi od jabuke, limuna i aloe vere učinkovit su način čišćenja debelog creva. Osim toga, na taj način ćemo telu osigurati sve hranjive stvari i vitamine koji mogu ojačati imunološki sastav.

Takođe, biljni čajevi tradicionalan su lek za creva. Laksativne biljke poput aloe vere i korena belog sleza moćna su sredstva protiv zatvora.


Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE