Radio BalkanFox

„Izgubio je sestru, to je bilo stresno i teško“: Radoš Bajić je u detinjstvu ostao bez sestre



Zabava

„Izgubio je sestru, to je bilo stresno i teško“: Radoš Bajić je u detinjstvu ostao bez sestre

Pored nestvarne prirode i divnih ljudi, život Radoša Bajića u Medveđi, nažalost, obeležili su i tragični i tužni trenuci. Radoševa rođena sestra preminula je još kao dete o čemu govore meštani Medveđe za emisiju „Metar moga sela“ koja se emituje nedeljom u 18 sati samo na Blic televiziji na kanalu 117.

.

Foto: Snežana Krstić, Blic TV / Ringier

.

Radoš Bajić je i sam o ovom teškom trenutku govorio, sećajući se svoje sestre Radmile koja je imala samo trinaest godina kada je preminula. Podmukla bolest kojoj nije bilo leka odnela je jedan mladi život, ali Radoš Bajić sećanje na Radmilu čuva i dan-danas.

U svojoj autobiografiji pominjao je sestru. „Moje detinjstvo bilo je ispunjeno skladom, redom i toplinom, nije se razlikovalo od detinjstva seoske dece u selu koje se još opravljalo od nedavno završenog rata. Naspram nemaštine, oskudice i siromaštva, bila je ljubav i brižnost mojih roditelja, koji su posle gubitka ćerke Radmile piljili u mene i gledali me kao malo vode na dlanu“.

Meštani sela Medveđa znaju za ovaj bolan trenutak u životu scenariste, reditelja i glumca.

Foto: Blic TV / Ringier

Radoš Bajić, emisija „Metar moga sela“

– On je možda bio malo i uskraćen, te radosti, s’ obzirom na to da mu je sestra… On je izgubio sestru, mislim, sećam se ja toga, svedok sam ja toga, znam ja to. Uh, uh, uh, to je bio ogroman… Njegov otac Miloš i majka, kakvi, da polude ljudi, znaš, dete je to – kaže pred kamerama Blic televizije za emisiju „Metar moga sela“ drug iz detinjstva Radoša Bajića odmahujući glavom.

– On je tri godine, samo od mene mlađi iz škole se još znamo – kaže drugi meštanina a na pitanje kakav je bio tada odgovorio je:

Foto: Blic TV / Ringier

Radoš Bajić, emisija „Metar moga sela“

– Pa, kao svako dete. Prolazio je i kroz probleme. Sesta mu je bila sa mnom u odeljenju, ali ona je umrla još u devetoj godini – prisetio se stariji meštanin koji možda nije znao koliko je tačno imala godina Radoševa sestra kada je napustila ovaj svet, ali se seća koliko je glumcu u tom periodu bilo teško.

Pročitajte još

O tome kako je živeo Radoš Bajić baš kao i većina stanovnika Medveđe meštanin kaže:

– Nekad je bila to sirotinja, drugačije se živelo nego…

Radoš Bajić je o detinjstvu i sam govorio ranije u intervjuima i nikada nije krio da nisu uvek imali. Iako možda meštani ne pamte, ali on se prisećao trenutaka kada mu je bilo teško, ali upavo ti teški trenuci grade jake ljude.

O tome kakav je bio Radoš dok je živeo u Medveđi, kakav je danas kada dođe u rodno mesto i da li ga vole otkrivamo u emisiji „Metar moga sela“ koja se emituje samo na Blic televiziji na kanalu 117 nedeljom u 18 sati.

Foto: Blic TV / Ringier

.


Blic

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE