Radio BalkanFox

„Otac je želeo da bude harmonikaš“: Komšije otrkivaju detalje iz života Radoša Bajića

U rodnom selu Radoša Bajića svi su odmah znali da nam kažu kakva je bila porodica ovog poznatog glumca, scenariste i reditelja.

– Otac mu je bio basista. I Radoš je otišao da zadovolji oca u muzičku školu – kaže meštanin pred kamerama Blic televizije koji dobro poznaje kako je glumac odrastao, a na pitanje da li tada nije smelo da se suprotstavlja roditeljima već je morala da se ispoštuje njihova želja i reč odgovara:

– Pa dobro sad, to sve zavisi. Isto ti je i sad samo što, onda je bilo drugačije, deca su drugačije živela, drugačije se zabavljala. Bile su drugačije igre. Nije bilo mobilnog telefona, glavno je bilo da se skupe orasi po brdu. Radoš je još kao mlad, kao dečak svirao i u školi, i ocu njegovom je bila želja da upiše muziku, da bude harmonikaš.

Foto: Blic TV / Ringier

Radoš Bajić, emisija „Metar moga sela“

Neki meštani su mogli da naslute da će Radoš postati značajan, ali ne u i u čemu, a drugi kažu da nisu mogli da naslute da će biti glumac.

– Nisam mogo da pretpostavim, mada je njemu bila učiteljica Momirova žena, čini mi se, Milica. I malko su ga čini mi se pogurali, pa on je valjda išao u nižu muzičku – kaže meštanin za emisiju „Metar moga sela“, a na našu opasku da sve pamti odgovara:

Foto: Blic TV / Ringier

Radoš Bajić, emisija „Metar moga sela“

– Pa tu smo rođeni, ja 70 banke imam, rastrošio sam osmu.

Nakon što smo baš tu, u samom centru Medveđe, ispred Doma kulture i osnovne škole, koju je pohađao Radoš Bajić, sreli njegove školske drugove, uputili smo se ka njegovoj porodičnoj kući. Tamo nas je sačekala i više nego zanimljiva priča, kao i sagovornici.

Pročitajte još

U susret nam je išao stariji gospodin kog smo upitali da li poznaje Radoša Bajića i kako je izgledalo odrastanje glumca i druženje sa njim.

– E sad, to je malo poduža priča – istakao je ovaj meštanin Medveđe koji nas je i „upozorio“:

– Dok mi ovde pričamo, vi mislite da nema žive duše, ima bajo, tačno znaju kada ste došli, kada ste prošli, kako ste izgledali, kako vam je držanje.

Imali smo prilike da o Radošu slušamo upravo od njegovog rođaka, koji ne krije da pamti upoznavane sa njim.

Foto: Blic TV / Ringier

Radoš Bajić, emisija „Metar moga sela“

– Tu se pojavljuje Radoš Bajić, koji je bio, pazite, on je, svi njegovi kvaliteti na stranu, on ima neku fantastičnu neposrednost. Znate ovako, sad vas upoznaje, snimi vas, kako bih rekao, ima tu neku umetničku intuiciju, ko s kim, šta, kako da čini u životu – kaže nam ovaj meštanin između ostalog.

– Znate, šta je on? Mi smo, ne blizak rod, nego, ono, esencija. Ta umetnička nota… E pa znate šta, krv nije voda – ispričao nam je ovaj gospodin koji se dotakao i toga od koga je Radoš nasledio talenat:

– Talenat sa roditelja prelazi na dete, a kažete, kako je dobio? Pa valjda i od oca i od majke, majku mu, od dede. Neko je imao tog, nekog, kako bih to… To je neki trun nečeg u genima koji te pokrene.

Radoš Bajić upravo u selu Medveđa pronalazi svoj mir, a ekipi emisije „Metar moga sela“ koja je ovo mesto i obišla je bilo jasno i zbog čega.

Svoje rodno selo Radoš bez sumnje neće nikada zaboraviti, a kroz svoja dela će uvek pokazivati koliko je vezan za ulice, livade i Moravu koja čini selo Medveđa.

Foto: Blic TV / Ringier

Radoš Bajić, emisija „Metar moga sela“

– Pa vuče ga ovo ovde. Ovde su koreni i ja odem, ali koreni su koreni. On je tu odrastao, ima svoje društvo. I dan-danas karte igraju, druži se, dolaze drugovi. On to nikad neće zaboraviti. Ovde je i kuće napravio… Ja sam baš skoro i pričala sa njim priče iz detinjstva, on to nikad neće zaboraviti – kaže gospođa koja je sa Radošem Bajićem išla u školu.

Komšije iz sela imale su i poruke za Radoša Bajića, koje će, verujemo, obradovati glumca. Šta je to što mu žele meštani Medveđe, gledajte u emisiji „Metar moga sela“ koja se emituje samo na Blic televiziji na kanalu 117 nedeljom u 18 sati.

Foto: Blic TV / Ringier

.


Blic

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE