Radio BalkanFox

Evo šta kažu glumci iz Sarajeva o Kasumoviću koji je osuđen zbog pedofilije

Stefan Mirković

|

Glumica iz BiH o stravičnom slučaju pedofilije u Sarajevu: Pitanje je da li bi bila ovakva prašina da nije u pitanju poznati glumac

Moamer Kasumović

Moamer Kasumović • youtube




Nakon šokantne ispovesti mladića u Narodnom pozorištu Sarajevo, koji je optužio poznatog glumca Moamera Kasumovića za pedofiliju, javnost je ostala zatečena. Iako je slučaj imao sudski epilog, otkriva se da on nije jedina žrtva. Pitanje koje sada ostaje jeste – koliko još žrtava nosi njegovu tajnu? Iz Sarajeva nam se u Jutro uključuje Vedrana Božinović, glumica i novinarka, iz Novog Sada dr Dušan Vuković, klinički psiholog, dok je u studiju advokat Jugoslav Tintor.

Vedrana Božinović, glumica i novinarka iz Sarajeva kaže da se javnost ne smiruje tamo zbog slučaja Moamera Kasumovića.

„Ne, javnost se očigledno ne smiruje, i to ne samo u Sarajevu, nego u celom regionu,“ izjavila je gospođa Božinović u jutarnjem programu. „Ovo je slučaj koji je ponovo potresao javnost i izazvao mnogobrojne reakcije, potpuno opravdano, čini mi se.“

Vedrana Božinović

Vedrana Božinović

Ovaj slučaj je dobio dodatnu pažnju jer se radi o poznatoj osobi, što je, prema rečima gospođe Božinović, dodatno uzdrmalo javnost:

„Da je reč o nekom drugom, verovatno se ne bi ovoliko govorilo o tome, ali kada se radi o poznatoj osobi, onda se javnost zatrese.“

Podseća i da je u Bosni i Hercegovini 2012. godine usvojen zakon o posebnom registru osoba osuđenih za krivična dela protiv polne slobode i morala prema deci. Ipak, bilo je potrebno devet meseci nakon usvajanja zakona da se pokrene registar osuđenih pedofila.

„Da li bi se to desilo da se nije desio slučaj Kasumovića, ne znam, ali znam da smo nekako jako čudno u poslednje dve decenije postali društvo skandala,“ rekla je gospođa Božinović, dodajući da se brojni društveni problemi rešavaju tek kada postanu veliki skandali sa ozbiljnim posledicama.

Gospođa Božinović je potvrdila da su dva mladića nedavno javno istupila sa svojim svedočenjima protiv Kasumovića.

Moamer Kasumović

Moamer Kasumović

Portal Kliks.ba izveštava da ima još mladića koji su se suočili sa sličnim iskustvima, ali ih trauma i sramota sprečavaju da dodatno istupe.

„Navode da je bilo svega, od dodira u šali do mladića koji su u tom trenutku bili dovoljno pribrani da se odbrane od njega,“ dodaje Božinović.

Slučaj Kasumović očigledno otvara Pandorinu kutiju, jer se sve više ljudi sada javlja sa svojim pričama, čak i ako ne žele.

Božinović kaže da je činjenica da ne postoji nikakav sistem koji bi rešavao ovakve stvari.

– Ovo bi trebalo da bude primer na kome ćemo mi rešiti ovaj problem – kaže Božinović.

Napominje da ne vidi potencijal da se ove stvari reše u BiH.

– Mi smo veoma senzacionalistički nastrojeni, nema izgleda da će se stvari srediti ovde. Moamer Kasumović neće više raditi kao glumac i njegov život je uništen, kao što je on uništio živote mnogih. Ali ako ovo ne reši neke stvari u društvu, onda je ovo tema samo za trač partiju uz jutarnju kafu – kaže Božinović.

VIDEO: Kaća Grujić, izjava

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima od sada i na Google News.




PulsONLINE

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE