Radio BalkanFox

„Nosim iste već pet godina“: Koliko često treba menjati donji veš? Iznenadiće vas mišljenje lekara


Anketa koju je sprovela korisnica TikToka otkrila je koliko često ljudi menjaju i ulažu u donji veš. Istraživanje pokazuje da mnogi ne menjaju donji veš dovoljno često, što može dovesti do raznih zdravstvenih problema. Stručnjaci savetuju da donji veš ne bi trebao biti stariji od godinu dana.

Ginekolog Čavon Momon Nelson smatra da ne postoji strogo pravilo o tome kada treba baciti donji veš, ali naglašava važnost održavanja higijene.

Na društvenim mrežama, korisnici su podelili svoja iskustva, otkrivajući da se ne sećaju kada su poslednji put kupili nove gaće i da godinama nose iste. Neki su priznali da imaju gaće iz osnovne škole, dok su drugi istakli da nose iste već pet godina ili da ih čuvaju dok se ne pocepaju. Mnogi se pitaju ko još menja donji veš tako često.

Iznenađujuće je da veliki broj komentatora priznaje da se ne seća kada su poslednji put kupili nove gaće, te često nose iste dok se ne pohabaju. Mnogi takođe kupuju nove, ali zadržavaju i stare koje su im omiljene zbog kvaliteta.

Stručnjaci naglašavaju da je najvažnije prati donji veš u vrućoj vodi kako bi se eliminisale bakterije i preporučuju da stari veš ne treba bacati osim ako to nije neophodno.

 



Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE