Radio BalkanFox

TAJNA NAJZDRAVIJE SALATE Ako je redovno jedete jača imunitet i usporava starenje


Naši preci su znali šta rade – kiseli kupus bio je njihova tajna. Sada nauka potvrđuje da je ova namirnica pravo čudo za zdravlje.

Kiseli kupus nije samo ukusan, već je i bogat vitaminom C, koji jača naš imuni sistem i usporava proces starenja. Osim toga, sadrži vitamine A, K i kompleks B vitamina, čime nas štiti od raznih bolesti gastrointestinalnog trakta.

Takođe, kiseli kupus pomaže u snižavanju holesterola, što ga čini idealnom dijetetskom namirnicom za sve koji žele da očuvaju zdravlje srca i spreče bolesti. Otkrijte zašto bi trebalo da ga jedete češće i otkrijte tajnu dugovečnosti naših predaka!

Priprema: Kupus izrendajte, a zatim rendajte i šargarepu. Izmešajte povrće i stavljajte ga u plastično bure, redajući povrće i so. Nalijte vodu toliko da pokrije povrće. Pritisnite ga poklopcem i kamenom kako bi se dobro sleglo. Ostavite da ukisne. Nakon nekoliko dana proverite – ako se pojavi pena, pokupite je.

Kada se kupus i šargarepa ukisele, poslužite salatu.

Vitamin C: Kiseli kupus je dobar izvor vitamina C, koji je važan za imuni sistem i antioksidantnu zaštitu. (Izvor: USDA FoodData Central)




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE