Radio BalkanFox

OSUĐEN HALID MUSLIMOVIĆ! Evo koja KAZNA čeka folkera, nema prava na ŽALBU


Poznati folk pevač Halid Muslimović dobio je konačnu presudu Vrhovnog suda Republike Srpske prema kojoj je obavezan da plati iznos od 89.462 konvertibilne marke, što približno odgovara sumi od 45.700 evra, Azi Handžić iz Prijedora. Osim primarne kazne, Muslimović će morati da plati i troškove zatezne kamate od 19. januara 2014. godine, kao i troškove postupka u iznosu od 9.048 konvertibilnih maraka, odnosno oko 4.600 evra.

Kako se navodi u saopštenju, dokazi koje je Aza izložila uključuju transakcije i svesku u kojoj je beležila iznose koje je pozajmljivala Halidu, a u kojoj se nalazi i njegov potpis kao potvrda prijema novca. Ovi dokazi su uvaženi na prvostepenom suđenju pred Osnovnim sudom u Prijedoru.

Podsećanja radi, tužba Aze Handžić protiv Halida Muslimovića podignuta je 2020. godine, a osnovana je na neplaćenom dugu koji je nastao tokom njihovog prijateljstva. Handžićeva je pozajmljivala novac Muslimoviću između 1996. i 2010. godine kako bi mu pomogla da prevaziđe finansijske teškoće. Nakon 2010. godine, kada je tražila vraćanje novca, Muslimović je ignorisao njene molbe, te je Aza poslala opomenu pred tužbu 19. novembra 2013. godine, ali nije dobila odgovor.

Iako je drugostepena presuda umanjila iznos duga, Vrhovni sud je vratio sve dokaze u obzir i potvrdio presudu prvostepenog suda. Aza Handžić izrazila je zadovoljstvo odlukom suda i izjavila da se nada da će Halid u što skorijem vremenskom periodu vratiti novac.

Zahvaljući najboljem advokatu i mojim dragim prijateljicama, koje su bile pokretač i podrška ovog dugotrajnog procesa, Vrhovni sud Republike Srpske u Banjaluci 6. avgusta 2024. doneo je konačnu presudu u moju korist prema adekvatnim dokazima. Ovim putem želim da se zahvalim i Okružnom sudu u Prijedoru i Vrhovnom sudu u Banjaluci, a posebno cenjenim sudijama, na korektnom radu, u kojem se dokazalo da nije bitno ko si i šta si. Na sudu je sad dokazano da su bitni samo dokazi. Zato poručujem svima koji imaju potražnju, a imaju dokaze, da se jave mom advokatu. Proces traje, ali se isplati. Nadam se, a iskreno i očekujem od Muslimovića da će sad biti korektan i da će bez puno odugovlačenja vratiti moj novac. Sigurna sam da je dobrostojeći, pa ako nema keša, neka povrati poklonjenu imovinu na svoje ime i nek je proda i vrati dugove kako meni, tako i ostalima. Sva ta imovina je stečena u vreme pozajmice – kazala je ona, prenosi Kurir.




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE