Radio BalkanFox

Ove 4 stavri nikad ne stavljajte u sušilicu

Postoje stvari koje se moraju sušiti na prirodan način i koje sušilica može da upropasti 

DONJI VEŠ I HELANKE NE SMEJU DA SE SUŠE U SUŠILICI
DONJI VEŠ I HELANKE NE SMEJU DA SE SUŠE U SUŠILICIfoto: Shutterstock / fizkes

Mašina za sušenje veša je jedna od najboljih stvari koje su izmišljene kako bi ljudima olakšale život. Žene su se odmorile od prostiranja veša, a svi ukućani sada mogu da odahnu, jer nema više štetnih isparenja koja nastaju ako se veš suši u kući.

 

Zimski dani mnogo su lakši uz ovu savršenu mašinu, ali ono što treba imati na umu je činjenica da postoje stvari koje se u nju ne smeju stavljati.

 

Ukoliko to uradite lako možete da ostanete bez njih, jer će ih mašina promeniti, a neke čak i toliko uništiti da više jednostavno neće biti za upotrebu.

1. Helanke i odeća za vežbanje 

 

Ukoliko stavljate ove komade u sušilicu oni se mogu toliko skupiti da više neće biti šanse da uđete u njih.

 

– Rastegljiva odeća za vežbanje nikada ne sme da se stavlja u sušilicu. Naime, toplota nije dobra za takve komade jer može da dovede do toga da elastični materijal izgubi elastičnost – kaže žena koja na TikToku deli savete za domaćinstvo pod imenom @TrueEarthMovement.

– Druga vrsta odeće kojoj nije mesto za sušenje je bilo šta sa šljokicama ili perlama, kaže ona. Ako takvu odeću sušite u sušari, rizikujete da izgubite svetlucavi dizajn – pojasnila je ona.

 

– Osim toga, perle će udariti u zidove sušare i otpasti. Takođe, šljokice i perle mogu da se zakače za žlebove i rupe unutar sušare i izazovu ozbiljne probleme na mašini – dodala je ona.

 

2. Donji veš – gaće i brushalteri

 

Ukoliko imate brushaltere i gaće koje imaju široki lastiš ubacivanjem u sušilicu rizikujete da se taj lastiš poremeti od visoke temperature, a samim tim i da više ne možete da ih nosite.

 

Bonus video:

Jedna greška može skupo da vas košta 

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE