Radio BalkanFox

Recept za pileće štapiće | Kurir


Parmezan, prezle, pileće belo meso, dobar umak – sluti na nešto zaista ukusno! U jelovnicima većine gradskih restorana neophodna stavka su i legendarni pileći štapići i sigurni smo da ih rado naručujete i “klopate”. Sitni, slani zalogaji raduju naša nepca, a spremite se i na dobre vesti! Možete da ih napravite i sami, i to jednostavnije nego što ste mislili.

Ovo je “fensi” i jednostavan obrok koji je i odlično posluženje za druženje sa prijateljima. Čaša vina “zaokružiće” ove začinjene, ukusne zalogajčiće!

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Isecite pileće grudi na šnite, pa ih posolite i pobiberite. U plastičnu kesu sipajte brašno, beli i crni luk u prahu, alevu papriku i biljni začin. Dodajte isečene šnite od pilećeg mesa u kesu i sve dobro “istumbajte”, dok se štapići potpuno ne uvaljaju u praškastu smesu. Umutite 3 jaja u posudi i svaki šnit piletine potom potopite u smesu od jaja. 

U drugoj činiji pomešajte parmezan i prezle, pa kada potopite štapiće u umućena jaja, uvaljajte ih u ovu smesu. Postavite tako pripremljene štapiće na nauljen pleh i pecite od 35 do 40 minuta. Ne zaboravite da na polovini pečenja okrenete štapiće. Služite uz umak po želji i povrće po želji (integralni pirinač, pomfrit, marinirana šargarepa…)


Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE