Radio BalkanFox

6 proizvoda od kojih vam koža propada! Kradljivci lepote uništavaju vaše lice, a toga niste ni svesni

Ako je vaš cilj jasna i blistava koža svaki dan, obratite pažnju na listu proizvoda koji su kradljivci lepote. Oni vam uništavaju kožu.

Često se prejedamo ili pijemo zato što smo loše raspoloženi i pod stresom, što utiče ne samo na brojke na skali, već i na opšte stanje kože. Dermatolozi širom sveta savetuju da pažljivo pratite svoj životni stil, san i ishranu. A sledeće namirnice ili potpuno izbacite iz ishrane ili ih svedite na minimum.

Ovo su najveći kradljivci lepote:

Alkohol

Povećava nivo šećera u krvi, kao i količinu otpada i toksina u telu, koji takođe izlaze kroz pore na licu sa sebumom i znojem. Prekomerna konzumacija alkohola izaziva dehidraciju, što izaziva suvoću, bore i iritaciju.

Alkohol takođe podstiče uklanjanje vitamina A iz tela, koji je odgovoran za obnavljanje ćelija kože, što povećava rizik od bolesti kao što su akne, rozacea, ekcem i psorijaza.

Foto: Shutterstock

 


Šećer

Prekomerna konzumacija šećera može dovesti do razdražljivosti, digestivnih smetnji, osećaja stalnog umora i ostalih zdravstvenih poremećaja. Prekomerna konzumacija slatkiša loše će se odraziti i na kožu lica. Ako imate bubuljice prva stvar koji treba da uradite jeste izbacivanje slatkiša iz ishrane.

So

Prekomerna konzumacija slane i začinjene hrane negativno utiče na opšte stanje kože, posebno kože oko očiju. Činjenica je da nakon konzumiranja, višak tečnosti počinje da se akumulira u telu, što stvara otečenost i kese ispod očiju.

Foto: Shuterstock

 


Kafu

Akne od kafe mogu se javiti svima, bez obzira na tip kože. Prekomeran unos kofeina podstiče lućenje kortizola, hormona stresa, što, između ostalog, utiče na povećano izbijanje akni i bubuljica. Kafa takođe smanjuje apsorpciju vitamina i minerala. I što je najvažnije, kafa izaziva prevremeno starenje kože smanjujući proizvodnju kolagena.

Brza hrana

Brza hrana ima tendenciju da sadrži više rafinisanih ugljenih hidrata, što znači da je bogata šećerom i ima vrlo malu nutritivnu vrednost. Rafinisani (prosti) ugljeni hidrati izazivaju nagli porast šećera u krvi i nivoa insulina, što dovodi do upale i povećane proizvodnje sebuma, koji začepljuje pore i izaziva akne.

Foto: Shutterstock

 


Suhomesnati proizvodi

Pravilno kuvano i nemasno meso je odličan izvor proteina i drugih hranljivih sastojaka koji su od vitalnog značaja za naše zdravlje. Ali prekomerna konzumacija suhomesnatih proizvoda i mesnih prerađevina  mesa može dovesti do povećanja koncentracije toksičnih proizvoda metabolizma azota u krvi, što može naneti značajnu štetu tkivima tela i čak izazvati niz bolesti na primer, giht.



Novac im je uvek na prvom mestu! Najveće predatorke na bogatstvo, udaju se isključivo iz koristi

Horoskop

Njima je novac na prvom mestu, a ljubav je bonus koji dolazi preko, ali i ne mora da se desi.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE