Radio BalkanFox

MUZIKA NA KOMEMORACIJI RADMILE ŽIVKOVIĆ! Ova pesme imaju posebno značenje, CELA DVORANA U SUZAMA!


Komemoracija Radmili Živković, slavnoj glumici koja je preminula 20. septembra u Beogradu u 72. godini nakon duge i teške bolesti, završena je u Narodnom pozorištu u Beogradu. Višeminutim aplauzom okupljeni su uputili poslednji pozdrav velikoj umetnici, a tokom programa prisutni su imali priliku da se prisete svih važnih uloga i dostignuća Radmile Živković. Muzika je posebno obojila ovaj tužni skup, a ona ima posebno značenje.

Naime, tokom emitovanja inserata iz filmova u kojima je Radmila Živković ostvarila uloge sve vreme su se u pozadini mogle čuti pesme italijanske pevačice Gabrijele Feri, koju je Radmila Živković obožavala.

Pesmama „Sempre“, „Roma Forestiera“ i „Sette Par De Scarpe – Tutti Al Mare“ prvakinja Drame Narodnog pozorišta ispraćena je u večnost. Upravo uz ovu muziku Radmila Živković je proživela najlepše trenutke, koji su obeležili njen život.

Na komemoraciji bili su Radmilin bivši suprug Predrag Bambić, ćerka Bojana Bambić, mnogobrojne kolege i prijatelji.

Nakon što je komemoracija završena publika je glumici posvetila gromoglasni aplauz, a njena ćerka Bojana Bambić plakala je kao kiša. Njoj je otac prišao da je teši, pa joj je brisao suze i grlio je. 

 

 

Podsetimo, nakon govora glumca Buleta Goncića, na scenu su izašli i Ministar kulture Nikola Selaković, a potom i Ivica Dačić.

Legendarna glumica biće sahranjena danas na Novom groblju u Beogradu. Opelo je zakazano za 13.30 časova, a sahrana, san vremena kasnije, u Aleji zaslužnih građana.

 

 

BONUS VIDEO:

 

 

 




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE