Radio BalkanFox

Srpski zet došao da živi na jug Srbije i zbog jednog ne pomišlja da ide nazad u Peru


Peruanac Pedro Valdivia Silva i Leskovčanka Sanja Banković u braku su već 14 godina. Svoj život u Limi zamenili su Leskovcem i, kako kažu, nikada nisu zažalili zbog te odluke.

Upoznali su se dok su radili na kruzeru, a svoju ljubav krunisali su brakom 2010. godine. Njihova ćerka Petra rođena je u Limi, ali zbog užurbanog života u peruanskoj prestonici i vlažne klime koja nije odgovarala detetu, odlučili su da se presele u Leskovac.

Sanja je profesorka engleskog jezika, dok je Pedro diplomirao biznis i administraciju, a oboje rade od kuće.

„Nema brige kada ste ovde. Sve je blizu, udobno je i do danas nismo zažalili. Svi su nas pitali zašto se vraćate, ali neke stvari nemaju cenu. Porodica, sigurnost, manji grad – čak je i Beograd manji u odnosu na Limu. Ovdje nam je lepo i Petra je srećna“, ističe Sanja Banković.

Pre osam godina došli su s jednog na drugi kraj sveta. Iako su se susreli s velikim razlikama u tradiciji i kulturi, Pedro se brzo uklopio u Leskovac. Obožava naše običaje, hranu, prirodu i srdačnost ljudi.

„Porodica i zajednica su ovde veoma važni, i to mi se dopada. Volim pljeskavice, salate, stvarno uživam u hrani ovde. Ljudi su sjajni“, naglašava Pedro.

Posvećen je porodici i poslu, ali uživa i u sportu. Svakodnevno trenira brazilski jiu-jitsu, veštinu koja jača duh i telo, a bezbedna je i za decu.

„Naučiš mnogo o sebi, kako da se nosiš s pritiskom, i odličan je za kondiciju“, dodaje Pedro.

Na pitanje kako joj se dopada ovaj sport, Petra Valdivia Banković odgovara: „Super, sjajno je!“.

Pedrovo znanje je dragoceno i leskovačkim MMA takmičarima. „Stvarno je dobar momak, vredan i voli ono što radi. Pomaže nam u klubu“, ističe Aleksandar Đorđević, trener i MMA borac.

Obišli su svet, ali im je Srbija najlepša, a jug zemlje posebno prirastao za srce. Pedro želi da popularizuje jiu-jitsu u Leskovcu i pridruži se dobrovoljnom vatrogasnom društvu.

 



Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE