Radio BalkanFox

Muž i žena imaju odnose ali ne spavaju u istom krevetu


Jedan od primera ovakvih pravila je judaizam, koji postavlja stroge smernice i obaveze koje se moraju poštovati u okviru bračne zajednice.

Mirijam i Aron Azagvi, bračni par sa deset godina zajedničkog života, roditelji su četiri ćerke uzrasta od devet meseci do devet godina.

Kao ortodoksni Jevreji, strogo poštuju sve verske propise. Prema judaizmu, intimni odnosi su dozvoljeni isključivo unutar braka, a predbračne veze su strogo zabranjene.

Jevrejska tradicija takođe nalaže da su intimni odnosi prvenstveno namenjeni razmnožavanju, a ne vođenju ljubavi iz strasti ili uživanja. Ortodoksne jevrejske porodice često imaju između petoro i desetoro dece.

U skladu s tim, možda će vas iznenaditi priča o ovom jevrejskom bračnom paru koji tokom deset godina braka nikada nije proveo zajedničku noć u istom krevetu.

Na primer, prema verovanju, muž ne sme spavati sa ženom u istom krevetu tokom njenog menstrualnog ciklusa. Međutim, Mirijam i Aron su odlučili da to pravilo prošire i na sve ostale noći.

Od početka braka, oni spavaju u odvojenim krevetima.

Iako vera ne zabranjuje zajedničko spavanje, ovaj par je odlučio da se toga odrekne jer veruju da na taj način dodatno jačaju svoju ljubav.

,,U našoj porodici, koja se pridržava vere, nedelju dana tokom menstrualnog ciklusa nazivamo Nidah. Tokom tog perioda, muž ne sme spavati sa ženom. Aron i ja smo odlučili da to pravilo primenjujemo sve vreme. On ima svoju sobu, a ja svoju.“ rekla je Mirijam. 

,,To je ojačalo našu ljubav jer kada ne možete „izgladiti“ svađe kroz fizički kontakt, primorani ste da više razgovarate, što produbljuje emocionalnu povezanost – izjavila je Mirijam, dodajući da je ovaj dogovor doprineo i njihovoj intimnosti.

Takođe je otkrila da ovaj način života njihov intimni odnos čini uzbudljivijim.

Kada niste stalno pored supruga, intimni odnosi postaju mnogo uzbudljiviji, a dodiri intenzivniji. Naša vera ne zabranjuje intimne odnose samo zbog reprodukcije, već su dozvoljeni i radi ličnog zadovoljstva – zaključila je Mirijam.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI




Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE