Radio BalkanFox

Sto puta ste je vidjeli na televiziji, a niste znali da je sestra Saše Popovića (FOTO)


Sestra Saše Popovića veoma je uspešna žena

Vest koja je iznenadila mnoge jeste da su Saša Popović i bivša rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović rođaci.

Naime, ova poznata i uticajna dama je sestra Saše Popovića ali oni o tome nikada nisu javno govorili.

Prvobitna informacija koja je kružila internetom je da su Saša i Ivanka brat i sestra od strica. Tim povodom svojevremeno je ekipa Kurira najpre kontaktirala Popovića, ali on se nije javljao. Potom su pozvali i prof. dr Popović, koja je rekla istinu, ali nije bila baš mnogo rečita.

Sestra Saše Popovića obavljala je veoma važnu funkciju u državi
– U srodstvu smo, sedmo koleno. Ne bih to nazvala bliskim srodstvom. Osim senzacionalizma, ne vidim zašto je ta informacija bitna – napisala je tada rektorka Beogradskog univerziteta u poruci.

Ivanka Popović, bivša rektorka Univerziteta u Beogradu i profesorka Tehnološko-metalurškog fakulteta, izabrana je prošle godine za potpredsednicu Evropske asocijacije univerziteta (UEA).

Ivanka je rođena 1959. godine u Rio de Žaneiru. Deda joj je bio senator Daka Popović, prvi ban Dunavske banovine, a otac ambasador Gavra Popović, inače jugoslovenski diplomata. Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Alimpije Popović, Ivankin stric, bio je prvi gradonačelnik Novog Sada nakon Drugog svetskog rata, piše između ostalog u Ivankinoj biografiji.

Saša otkrio iz kakve porodice potiče

Niko od ovih imena koja se pominju nije Popoviću blizak rod, ali već je poznato da i Saša potiče iz svešteničke porodice iz Novog Sada. Njegov deda bio je pop u jednoj crkvi u prestonici Vojvodine

Moj deda i sva njegova braća bili su sveštenici u novosadskim crkvama. Imao sam divno, bezbrižno detinjstvo. U velikoj crkvenoj kući živela je naša porodica i porodica mog strica. Pored nas je bila ugostiteljska škola, koja je u porti imala sportsko igralište. Čim bih ustao, izlazio sam s loptom na teren, žonglirao besomučno, po pet hiljada puta sam udarao loptu da ne padne na zemlju”, rekao je jednom prilikom nekadašnji direktor “Granda”.


newsmedia2

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE