Radio BalkanFox

NAŠA PEVAČICA PRETRPELA JEZIVO NASILJE! Rešila da progovori o svemu, evo šta se tačno desilo i kada!

Pevačica Jelena Buča, poznata kao članica benda „The Frajle„, nedavno je u javnosti otkrila jedan potresan događaj iz svoje prošlosti. U dokumentarnom filmu „Umetnost ispovedanja“, Jelena je otvoreno govorila o traumi koju je doživela u ranoj mladosti.

U filmu, Jelena je ispričala kako ju je slučajni prolaznik zgrabio i pokušao da je napadne dok je šetala ulicom jedne noći. Opisala je dramatičnu borbu za svoj život i kako je njen vrisak privukao pažnju drugog prolaznika koji ju je spasao. Ovo iskustvo je duboko uticalo na nju, a Jelena je istakla da je teško pričati o tome, te da je čak ni njena majka nije znala sve do nedavno.

Foto: ATA Images

Jelena Buča

 

– Bila je noć, išla sam ulicom i slučajni prolaznik me je zgrabio i uvukao u žbunje. Tu počinje borba za moj život. Ruke nasilnika su se našle na mom vratu. On je imao problem jer sam se ja opirala. U tom trenutku vi možete izgubiti život za par minuta. Meni je tada ceo život prošao kroz glavu, setila sam se da mi je rođendan. To je neka priča gde je mene moj glas spasio, moj vrisak, jer je došao drugi slučajni prolaznik i spasio me. U filmu govorim koliko je teško pričati o tome. Ja sam mami ovo ispričala tek pre mesec dana – objasnila je Jelena za medije.

Foto: ATA Images

Jelena Buča

 

Kako je navela u emisiji, Jelena je potpuno slučajno dobila ponudu za dokumentarni film pod nazivom „Umetnost ispovedanja“, koji ju je naveo da o svojoj traumi progovori u javnosti.

Ja sam radila specijalne efekte i muziku za film. Moja prijateljica, autorka i rediteljka Aleksandra Švonja mi se požalila da ima problem jer su žene odustajale od priče o nasilju. Kada bi pristale da rade film, u poslednjem trenutku bi rekle ‘ja odustajem, ne mogu’. Bojale su se da li će nasilnik možda po emitovanju filma ponovo nešto da im uradi. Upravo je iz tog straha Aleksandra imala problem da nađe sagovrnika. Ja sam se poverila Aleksandri da sam doživela tako nešto davno, ali da moram da prespavam i da razmislim da li želim da izađem u javnost sa tim – objasnila je Jelena i dodala:

Odlučila sam da treba da se priča o tim stvarima. Nikada nije lako pričati o takvim stvarima, ali, prosto, kroz umetnost, kroz delovanje i kroz sve stvari kao što su film i muzika možda treba da se načnu teme koje bi bile društveno odgovorne. 

BONUS VIDEO: 

 




Republika

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE