Radio BalkanFox

Predstava „Protekcija“ premijera u Sombor

Nakon izvođenja ovog leta u Budvi, nova predstava „Protekcija“ Branislava Nušića, u adaptaciji i režiji Milana Neškovića i koprodukciji Narodnog pozorišta Sombor i Grad teatra Budva, odigraće se 26. septembra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sombor, sa početkom u 20 sati.

milan-neskovic-foto-ata-images.jpg

ATA images Milan Nešković

U podeli su Ninoslav Đorđević, Marija Maša Labudović, Ivana V. Jovanović, Saša Torlaković, Biljana Keskenović, Ana Rudakijević, Lazar Nikolić, Srđan Aleksić, Julija Petković, Miloš Lazić, Stevan Vuković i Staša Blečić.

Branislav Nušić, jedan od najznačajnijih srpskih pisaca i dramskih autora, napisao je „Protekciju“ 1889. godine. Ova komedija o društvenim i političkim mehanizmima protekcije i nepotizma i dalje odjekuje svojom aktuelnošću i britkim humorom, a njegovo majstorstvo u prikazivanju ljudskih slabosti kroz smeh ostaje neprevaziđeno.

– Publika je bila oduševljena, smejala se neprekidno tokom cele predstave. Glumačka postava uspela je da oživi duh Nušićeve satire, ali i da kroz ovu komediju ukaže na društvene probleme koji su i dalje aktuelni, pružajući publici još jedno nezaboravno veče – pisale su podgoričke Vesti nakon igranja u Budvi.

duda-burzujka-foto-ata-images.jpg

ATA images Autor muzike čuvena Duda Buržujka

Scenograf predstave je Daniela Dimitrovska, kostimograf Biljana Grgur, kompozitor Duda Buržujka, scenski pokret Staša Blečić, scenski govor Dijana Marojević, asistent scenografa Ivan Nikolovski.

Reprize su zakazane za 28. septembar i 2. oktobar.


Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE