Radio BalkanFox

Supa od belog luka! Prirodna zaštita od virusa koju će vaši najmlađi obožavati

Početak hladnijih dana donosi sa sobom prehlade i viruse, ali uz ovu kremastu supu od belog luka možete ojačati imunitet i zaštititi se na prirodan način. Sa čak 26 čenova belog luka, ovaj recept će oduševiti i one koji nisu ljubitelji ovog povrća.

Početak školske godine uvek donosi porast broja prehlada i viroza. Da bi imunitet ostao snažan, ključno je unositi raznovrsnu i kvalitetnu hranu. Topla supa je uvek pravi izbor, a posebno se izdvaja supa od belog luka koja pruža prirodnu zaštitu od virusa.

Foto: Shutterstock

 

Sastojci (za 4 osobe):

26 neoguljenih čenova belog luka

2 kašike maslinovog ulja

20 g putera

1/2 kašičice ljute paprike

Narendan svež đumbir

2 srednje glavice crnog luka (sitno iseckane)

Timijan

100 ml pavlake

900 ml povrtnog bujona

4 kriške limuna

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C, pa pecite neoguljene čenove belog luka prekrivene folijom oko 45 minuta. Kad omekšaju, iscedite ih u posudu. U šerpi, na maslinovom ulju i puteru, propržite luk, timijan, đumbir i ljutu papriku dok luk ne postane staklast, oko 6 minuta. Dodajte pečeni i sveži beli luk, pa nastavite da pržite još 5 minuta. Ulijte povrtni bujon, poklopite i kuvajte dok beli luk ne omekša, oko 20 minuta. Smesu izblendajte u krem supu, dodajte pavlaku, posolite, pobiberite i poslužite s nekoliko kapi limunovog soka.

 

 



Ako volite krompir, onda ćete ovaj obožavati! Ne sprema se u rerni, a ukus je fantastičan (VIDEO)

Recepti

Za sve ljubitelje krompira predstavljamo vam recept za ručak koji će oduševiti sve ukućane. Lako se pravi, a većinu sastojaka već imate kod kuće.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE