Radio BalkanFox

Šta se dešava kad ostavite gazirano? Ukus se menja, a evo koje promene ćete doživeti na telu

Izdržite bar sedam dana da ne pijete gazirana pića i već ćete osetiti promene nabolje, a za nekoliko meseci organizam će vam potpuno biti osvežen, poručuju stručnjaci.

Gazirani sokovi imaju jak miris, a mehurići nagrizaju usnu šupljinu. Upravo zbog toga čula u usnoj šupljini postaju slabija. Pošto prestanete da pijete gazirano, posebno uz obroke, primetićete kako vam hrana postaje ukusnija i jasnije ćete osećati kiselo, ljuto, slatko…

Osim toga, bićete raspoloženiji jer, verovali ili ne, brojni veštački sastojci i aditivi u gaziranim slatkim sokovima usporavaju varenje, opterećuju rad organa, a to obično prate nervoza, glavobolja i razdražljivost.

Bubrezi će početi bolje da rade, a kako je njihova uloga da čiste telo od toksina, očekujte i stabilizaciju krvnog pritiska.

Foto: Shutterstock

 


 

Poznato je da zbog velike količine šećera ovakva pića i te kako utiču na kilažu. Bez obzira na etikete na kojima piše dijetalno ili niskokalorično, u bocama i limenkama je mnogo više kalorija.

Veliko istraživanje sprovedeno u nekoliko evropskih zemalja sa više hiljada ispitanika koji su svakodnevno konzumirali gazirane sokove otkrilo je da je ova navika tesno povezana s gojaznošću i da je najčešće krivac za nastanak šlaufa oko struka i stomaka, ali i pojavu triglicerida, koji mogu dovesti do srčanih oboljenja i dijabetesa.

 



U ovom evropskom gradu jede se najbolja hrana! Jedan specijalitet ovde morate da probate

Putovanja

Napulj u Italiji je zvanično grad u kom se jede najbolja hrana.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE