Radio BalkanFox

Rodila bebu prijateljici koja nije mogla da zatrudni

Kao deo lečenja dobila je hormonsku terapiju, što je drastično smanjilo njene šanse da ikada zatrudni.

Ejmi Cronje (33) iz Ujedinjenog Kraljevstva dobila je šokantnu dijagnozu nedugo nakon što se udala za svog supruga. Naime, otkriven joj je rak dojke. Uprsko tome što su nalazi bili u redu nakon zračenja i hemoterapije, rutinski pregled godinu dana kasnije otkrio je da se bolest vratila i proširila na kosti. Kao deo lečenja dobila je hormonsku terapiju, što je drastično smanjilo njene šanse da ikada zatrudni.

profimedia0631323745.jpg

Profimedia Žena saznala da ima rak dojke/Ilustracija

„Plakala sam toliko noći. Osećala sam se kao da su svi naši planovi nestali„, rekla je Ejmi, piše Miror.

Ona je jedna od sedam žena u Ujedinjenom Kraljevstvu kojoj se tokom života dijagnostikuje rak dojke što ga čini najčešćim rakom u Ujedinjenom Kraljevstvu. Između 85 do 90 posto žena s dijagnostikovanim primarnim rakom dojke preživi više od pet godina. Međutim, sekundarni rak dojke ili četvrti stadijum, koji čini oko 16 posto svih karcinoma dojke u Velikoj Britaniji i SAD-u, daleko je teži.

dojke-shutterstock-1956836542.jpg

Shutterstock Između 85 do 90 posto žena s dijagnostikovanim primarnim rakom dojke preživi više od pet godina

Otprilike četvrtina žena sa sekundarnim rakom dojke preživeće svoj rak pet ili više godina nakon postavljanja dijagnoza, no hemoterapija i hormonska terapija mogu uticati na plodnost, otežavajući trudnoću.

„Nisam morala dvaput razmišljati. Osećala sam da mi je Bog to stavio na put, a biti majka je divno. Želela sam pokloniti taj dar svojoj prijateljici“, rekla je Karla koja ima dva sina.

Obavila je ginekološki pregled pre nego što su oba para preduzela potrebne pravne korake, uključujući naloge o roditeljstvu.

Karla je zatim započela sa svakodnevnim hormonskim injekcijama da bi pripremila svoje telo, a u jesen 2023. embrijon je implantiran. IVF je bio uspešan iz prvog pokušaja.

profimedia0154650357.jpg

Profimedia Prijateljica joj pomogla da se ostvari kao majka

„Suprug mi je pružao punu podršku od početka. Rekao je da je video koliko nam radosti donose naša deca i zašto tu radost ne bismo dali nekom drugom? Moj najmlađi sin ljubio mi je stomak svako jutro i veče i pozdravljao bebu tete Ejmi„, ispričala je Karla. Dečak Džek Brus na svet je stigao 9. juna.

Bio je to tako poseban trenutak za nas obe. Videti to malo telo i znati da si prešla velike prepreke te da sebe možeš nazvati majkom zahvaljujući svojoj prijateljici, to je neprocenjivo“, rekla je Ejmi.

Dodala je da Karla i ona sada više nisu prijateljice, već sestre. „

„Karla i ja imamo vrlo jedinstveno prijateljstvo. Bila mi je najveća želja postati majka. Nisam mislila da će to biti moguće, ali Karla je to učinila stvarnošću. Bilo je prekrasno znati da je moja prijateljica spremna toliko toga žrtvovati za mene“, objasnila je Amy.

TikTok/ jacquelinewoodwell Žena trudna 17 meseci


Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE