Radio BalkanFox

Kako izgleda otuđena ćerka Jelisavete Karađorđević?

Kristina sa majkom ne govori već godinama.

Princeza je tužna zbog narušenog odnosa sa ćerkom
Princeza je tužna zbog narušenog odnosa sa ćerkomfoto: Katarina Drajic/ATAImages

Najpoznatija jugoslovenska princeza Jelisaveta Karađorđević (88) udavala se i razvodila tri puta.

 

U braku sa biznismenom Hauardom Oksenbergom dobila je ćerke Katarinu i Kristinu, dok sa Nilom Balfurom deli sina Nikolasa.

 

Dok se najstarija naslednica Karađorđevićeve proslavila ulogom Amande u „Dinastiji“, mlađa Kristina opredelila se za nešto povučeniji život, a sa majkom ne govori već godinama.

 

Jelisaveta je od rane mladosti bila okružena uticajnim ljudima iz sveta muzike, glume i politike, a čini se da je Katarina to iskoristila na najbolji mogući način kako bi ostvarila svoju glumačku karijeru.

 

Rođena 1962. u Njujorku Kristina je oduvek pokazivala veliki talenat i ljubav prema pisanju, te je upravo u tom pozivu pronašla sebe.

 

Prvobitno je menjala poslove; radila je za jednu poznatu diskoteku, a jedno vreme bila je i sekretarica, sve dok 1986. nije objavila svoju prvu knjigu pod nazivom „Taksi“.

 

Godine 2015. njena knjiga „Kraljevska dinastija – Povratak kući porodice Karađorđević“ doživela je svoju beogradsku premijeru, a ovo delo predstavljalo je njenu težnju da se poveže sa svojim korenima.

 

Kristina je napisala knjigu o dinastiji Karađorđević
Kristina je napisala knjigu o dinastiji Karađorđevićfoto: PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

Tom prilikom, Kristina je naglasila koliko se lepo oseća kada dođe u srpsku prestonicu i koliko joj samo nedostaju baka Olga i deka knez Pavle.

 

– Sa dedom sam provodila svaki raspust dok sam bila dete. Bio je divan, uvek prepun priča koje su nas decu zasmejavale. Tek sam mnogo kasnije saznala koliko je težak život imao, a tada se poštovanje koje sam osećala prema njemu udesetostručilo. Uprkos svemu, nikada se nije žalio. Nedostaju mi baka i deka, svaki put kada posetim Srbiju odem na njihov grob u Oplencu, odnesem ruže i zapalim sveću – ispričala je ona.

 

Ipak, čini se da mlađa naslednica princeze Jelisavete nema tako lepe reči za svoju majku, sa kojom već godinama nije bliska.

 

Kako je jednom prilikom otkrila na platformi Patreon, „za poslednjih četvrt veka njihov kontakt bio je tek jedan ručak, kada su razgovarale o vremenu“

 

Princeza Jelisaveta bliska je samo sa starijom ćerkom Katarinom
Princeza Jelisaveta bliska je samo sa starijom ćerkom Katarinomfoto: VESNA ANDJIC / AFP / Profimedia

Kristina je pisala i o šest godina dugom braku svojih roditelja, koji je prema njenim rečima bio težak i ispunjen lažima i prevarama.

 

– Oboje su imali gomile afera i bili veoma nestašni. Majka je imala aferu sa Džonom Kenedijem kada je bila u drugom stanju sa mnom i svi su znali za to. To je učinila da ubode Hauarda prstom u oko, jer je švrljao okolo – navela je ona.

 

Interesantno je to što je Oksenberg bio veoma blizak porodični prijatelj sa Kenedijevima, te je ova tvrdnja utoliko šokantnija.

 

Takođe, Kristina je optužila majku za pokušaj ubistva svog trećeg supruga, bivšeg predsednika Perua Manuela Ulou Elijasa.

 

Kristina i Jelisaveta nisu često viđane zajedno u javnosti
Kristina i Jelisaveta nisu često viđane zajedno u javnostifoto: Youtube / Printscreen / introducingchannel4875

– Interesovala se može li vidovnjak da obori avion kojim je on leteo – objasnila je ona.

 

Jelisaveta Karađorđević nije se puno puta oglašavala ovim povodom, a jednom je priznala da, iako je Kristinini komentari bole, svojoj naslednici ništa ne zamera.

 

Rastužuju me Tinini komentari. Neću reći ništa loše o njoj, ali ne smatram je pouzdanim ili iskrenim izvorom. Ponosna sam na svoju decu i ono što su postigli. Kristina je veoma pametna, dobar je pisac i brilijantna u marketingu. Zna kako da iskombinuje maštu sa činjenicama i na ovaj način promoviše svoj blog i priče – rekla je princeza.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Crkvena zvona oglasila rođenje Princeze Marije Karađorđević

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE