Radio BalkanFox

Kako se rešiti podbulog lica?

 

Kada se žena probudi s natečenim licem, to joj zaista može pokvariti dan, ne samo da se može osećati neprijatno zbog svog izgleda, već bi joj i šminka mogla loše stajati.

Bilo da ste kasno zaspali, konzumirali previše alkoholnih pića ili ste jednostavno jeli hranu koja izaziva upalu, podbulo lice može uzrokovati nekoliko stvari. Srećom, postoje načini za opuštanje koje možete sami isprobati.

Izabela Pavlitka

Printscreen/Instagram

 

 

Bilo da ste kasno zaspali, konzumirali previše alkoholnih pića ili ste jednostavno jeli hranu koja izaziva upalu, podbulo lice može uzrokovati nekoliko stvari. Srećom, postoje načini za opuštanje koje možete sami isprobati.

Zašto otiče lice?

Alergijske reakcije mogu biti razlog zašto vaše lice izgleda više podbulo i natečeno nego inače, a to uključuje i alergije poput peludne groznice.

Drugi uzrok natečenog lica je nedostatak sna, što bi vam se moglo videti na licu. Naučnici su otkrili da se na licu neispavanih osoba vidi da su im kapci spušteniji, oči su im crvene i natečene te imaju podočnjake ispod očiju, bleđu kožu i više bora.

Potrudite se da odspavate sedam do devet sati i svakako se dobro opustite pre spavanja.

Nutricionistkinja Endi Dali objašnjava da je podbulo i natečeno lice često uzrokovano zadržavanjem vode, upalama ili lošom ishranom.

Zadržavanje vode može biti uzrokovano velikim unosom šećera, stoga je najbolje ograničiti veliko konzumiranje namirnica kao što su slatkiši, čokolada i kolači. Beli ugljeni hidrati poput belog pirinča i belog hleba takođe mogu dovesti do zadržavanja vode. Alkohol i slana hrana kao što su čips – drugi su potencijalni uzroci natečenosti.

 

 

„Kao odgovor na dehidrataciju, telo pokušava da zadrži što je moguće više vode, što dovodi do natečenosti, posebno u područjima poput lica i ekstremiteta. Ovo zadržavanje tečnosti može uzrokovati otečenost, posebno ujutru nakon konzumiranja alkohola“, kaže Dali.

Šta pomaže kod podbulog i natečenog lica?

Izabela Pavlitka je estetska terapeutkinja i specijalistkinja za negu kože, koja ima više od 20 godina iskustva u nezi kože, a tvrdi da je jedan od najboljih načina za uklanjanje podbulog i natečenog lica – masaža lica.

Možete zakazati pregled kod stručnjaka za masažu lica, ali to nije samo skupo, već zahteva i više vremena. Umesto toga, Izabela je sastavila rutinu od 90 sekundi koju možete raditi u bilo kojem trenutku, kako biste smanjili natečenost i postigli vitkiji profil lica.

 

 

Izabela objašnjava: „Masaža lica poboljšava cirkulaciju krvi u licu, kada krv ne teče pravilno to može dovesti do otečenog izgleda. Masaža lica takođe može pomoći u toniranju i podizanju lica.“ Pre masaže lica, kako biste izbegli prenošenje prljavštine s ruku na lice, dobro operite ruke i uklonite svu šminku s lica. Ovu masažu takođe možete praktikovati s hidratantnom kremom za lice kako biste u isto vreme mogli da hidrirate kožu.

Bonus video:

 

 

 


Alo

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE