Radio BalkanFox

5 trikova za kombinovanje strukiranog sakoa ove jeseni

Uz ovih par saveta, bićete prava modna ikona u svim prilikama.

Strukirani sakoi su ultimativni jesenji trend
Strukirani sakoi su ultimativni jesenji trendfoto: tamara/instagram

Jesen na široka vrata uvodi najnovije modne trendove, dok istovremeno i vraća neke davno zaboravljene, doduše u nešto drugačijem ruhu.

 

U toku je Nedelja mode u Parizu i dok modni dizajneri predstavljaju najnovije hitove sezone na pisti, brojne poznate ličnosti uspešno to obavljaju van nje, šetajući ulicama „grada svetlosti“.

 

Upravo tako je i slavna manekenka i trendseterka Kendal Džener demonstrirala ultimativni spoj formalnog retro momenta sa dodirom modernosti, a ceo look bazira se na jednom komadu koji ćete obožavati.

 

Mada su popularni oversize sakoi preuzeli primat u svetu mode, jedan stari model ovog komada mogao bi ozbiljno da im poljulja status najvećeg jesenjeg trenda.

 

U pitanju je strukirani blejzer strogih linija, sa naglašenim ramenim i grudnim delom i akcentom na uzak struk.

 

Upravo takav ponela je i Kendal dok se pripremala za jednu reviju u Parizu, a način na koji ga je ukombinovala posebno je svima zapao za oko.

 

Naime, ovaj vintidž komad brenda Alaia uklopila je sa farmerkama ravnih linija i svetim trojstvom običnih crnih detalja: zatvorenom majicom na bretele, kožnim baletankama modne kuće The Row i klaisičnim naočarima za sunce.

 

Kendal je očarala sve prisutne na ulicama Pariza
Kendal je očarala sve prisutne na ulicama Parizafoto: Poitout Florian/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Sve to uklopila je sa tašnom luksuznog brenda Hermes, koja dizajnom neodoljivo podseća na aktovku ili torbu za laptop.

 

Strukirani blejzer ovog tipa nosio se tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, a iako sam po sebi deluje isuviše uštogljeno i strogo, čini se da je mlada manekenka pronašla savršen način da ga nosi u ležernom izdanju.

 

Mada uz farmerke dobija notu mladalačkog i kul, postoji još nekoliko komada koji se fenomenalno kombinuju sa ovim sakoom i pružaju look idealan za dan proveden u kancelariji, na kafi ili piću sa prijateljicama.

 

Strukirani sako koji vizuelno istanjuje struk i daje figuru peščanog sata sjajno se slaže sa megapopularnom svilenkastom suknjom u midi dužini i daje sofisticiran i glamurozan izgled.

 

Ovi retro modeli automatski će učiniti da odišete „old money“ stilom, a kako biste malo opustile uštogljeni izgled ovog sakoa, postarajte se da donji deo, bile to pantalone ili suknja, uvek budu u boji različitoj od sakoa.

 

I mini suknja može izgledati razigrano i šik u kombinaciji sa ovim blejzerom.

 

Ukoliko sako već nije strukiran sam po sebi, slobodno ga možete same strukirati trendi tankim kaišem u drugoj boji.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ne kupujte da biste bacili!

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE