Radio BalkanFox

Dirljiv snimak s 90. rođendana Sofije Loren

Možda je 90-godišnjakinja, ali legendarna glumica još uvek se kao dete raduje i uzbuđeno osvrće na svom rođendanskom slavlju, otkrio nam je simpatičan snimak Đorđa Armanija.

Sofija Loren u filmu 'Arabeska' (1966), u Dior haljini Marka Boana
Sofija Loren u filmu „Arabeska“ (1966), u Dior haljini Marka Boanafoto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Italijanska filmska diva Sofija Loren nedavno je proslavila 90. rođendan, nakon zdravstvenih problema koje je imala protekllih godinu dana.


Ona je u septembru 2023, nakon svog 89. rođendana, pala i doživela prelom kuka i butne kosti u svom domu u Ženevi, nakon čega je bila posvećena oporavku.


Oskarovka se danas oseća daleko bolje nego prošle godine u ovo vreme, pa je sa svojom porodicom i prijateljima u velikom stilu obeležila jubilarni 90. rođendan.

Njen prijatelj i vršnjak Đorđo Armani podelio je na Instagramu atmosferu sa slavlja i pokazao dirnutu i uzbuđenu glumicu kako se osmehuje dok joj svi tapšu, a u pozadini se čuju zvuci arije.

 


Sofija Loren je tom prilikom nosila svetlucavi, srebrni autfit iz linije Giorgio Armani Privé, a svoje izdanje je upotpunila dijamantskom ogrlicom i minđušama.

@calcionapoli24tv 🎂 La grandissima Sofia #Loren ha compiuto 90 anno, e ha festeggiato questo grande traguardo con le persone importanti della sua vita. Tra queste vi era anche il presidente #DeLaurentiis accompagnato da sua moglie Jacqueline 🩵 #ADL #Napoli #CalcioNapoli24 #CN24 #CN24TV ♬ suono originale – CalcioNapoli24.it

Velika karijera i beskrajna lepota Sofije Loren


Rođena je u Rimu kao Sofija Vilani Šikolone, a na početku karijere je predstavljana kao Sofija Lacaro, da bi joj producenti potom izmislili prezime Loren, inspirisani švedskom glumicom Martom Toren.


Kao dete je odrastala u siromašnoj porodici, kakvih je tokom Drugog svetskog rata u Italiji bilo mnogo, a sa samo šest godina je doživela da je šrapnel pogodi u bradu. U detinjstvu nije važila za lepoticu, ali se kao tinejdžerka gotovo preko noći promenila, pa je kao 14-godišnjakinja osvojila drugo mesto na takmičenju za mis. Već naredne godine zakoračila je u svet glume, a lepota je postala jedan od njenih vodećih aduta.





1 / 6 Foto: Twentieth Century Fox Film Corpo / AFP / Profimedia

Tokom višedecenijske karijere snimila je desetine filmova, a Oskara za najbolju glumicu osvojila je ulogom u ratnoj drami „Dve žene“ (1960). Bio je to prvi oskar dodeljen umetniku za izvođenje na nekom jeziku osim engleskog. Potom je za najprestižnije filmsko priznanje nominovana i za ulogu u „Braku na italijanski način“ (1964), a 1991. dodeljen joj je počasni Oskar.

 

Sofija Loren zasnovala je porodicu s Karlom Pontijem
Sofija Loren zasnovala je porodicu s Karlom Pontijemfoto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Život joj je obeležila ljubav s Karlom Pontijem, s kojim je dobila dvojicu sinova.

 

BONUS VIDEO

Pravo ime Eve Ras

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE