Radio BalkanFox

Kako se Danijel Redklif oprostio od Megi Smit?

Proslavljeni glumac Danijel Redklif na emotivan način se oprostio od glumice Megi Smit, s kojom je 10 godina snimao filmove o Hariju Poteru i izgradio odnos pun ljubavi i poštovanja. I kad joj je bilo najteže u životu, ona nije dizala ruke od ove franšize i svoje profesorke Mekgonagal, a mlade kolege i te kako su cenile svaki sekund pored nje.

Megi Smit kao profesorka Mekgonagal u 'Hariju Poteru'
Megi Smit kao profesorka Mekgonagal u „Hariju Poteru“foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Megi Smit, jedna od najcenjenijih britanskih glumica, preminula je juče u 90. godini, saopštili su njeni sinovi i poznati glumci Tobi Stivens i Kris Larkin.


– Preminula je mirno u bolnici, rano jutros, u petak, 27. septembra. Bila je osoba koja je držala do privatnosti, a na kraju je bila okružena porodicom i prijateljima – navode oni. – Ostavila je iza sebe dvojicu sinova i petoro unučadi koja je vole i koji su očajni zbog gubitka izvanredne majke i bake.


Nakon tužnih vesti o odlasku jedne od najvoljenijih glumica 20. i početka 21. veka oglasio se veliki broj poznatih ličnosti koje su imale čast da sarađuju s Megi Smit. Među njima je i onaj koga su svi čekali – Hari Poter.

 

Megi Smit kao profesorka Mekgonagal u 'Hariju Poteru i vatrenom peharu'
Megi Smit kao profesorka Mekgonagal u „Hariju Poteru i vatrenom peharu“foto: Profimedia

Britanski glumac Danijel Redklif, najpoznatiji po ulozi Harija Potera u čuvenoj franšizi po romanima Dž. K. Rouling, oprostio se od holivudske veteranke Megi Smit, s kojom je sarađivao na snimanju osam filmova o dečaku čarobnjaku.

Prvi put kad sam sreo Megi Smit imao sam devet godina i čitali smo scene za „Dejvida Koperfilda“, što je bio moj prvi posao – prisetio se glumac u emotivnoj izjavi koju je dostavio medijima. – Nisam znao gotovo ništa o njoj – osim činjenice da su moji roditelji bili fascinirani činjenicom da ću raditi s njom.

 


Druga stvar koju sam znao o njoj je da je dama, pa je prvo što sam je pitao kad smo se upoznali bilo „Hoćete li da vas nazivam damom“, na šta se ona nasmejala i rekla nešto u stilu „Ne budi smešan“. Bila je neverovatno ljubazna prema meni na tom snimanju, a onda sam imao sreće da nastavim da sarađujem s njom još 10 godina, u filmovima serijala „Hari Poter“ – napisao je Redklif.


Imala je žestok intelekt, veličanstveno oštar jezik, mogla je da zastraši i šarmira u istom trenutku i, kao što će vam svi reći, bila je izuzetno duhovita – istakao je glumac.

 

 

– Uvek ću sebe smatrati srećnikom što sam mogao da radim s njom i da provodim s njom vreme na snimanju. Reč „legenda“ se koristi prečesto, ali ako se ona odnosi na bilo koga u našoj industriji – onda se odnosi i na nju. Hvala ti, Megi – zaključio je Redklif.

Tokom tajne borbe protiv raka igrala u „Hariju Poteru“ da ne bi razočarala fanove

 

Megi Smit igrala je profesorku preobražavanja Minervu Mekgonagal od 2001. godine, kada se pojavila u filmu „Hari Poter i kamen mudrosti“, a ovu ulogu je igrala naredne decenije, u još sedam ostvarenja.

 

Malo je poznato da je tokom snimanja „Harija Potera i Polukrvnog princa“, šestog filma, dobila dijagnozu raka dojke. Otišla je na lečenje: hemioterapiju i zračenje, a ovaj tretman je opisala kao „užasan“ i teži od samog karcinoma.

 


Osećate se strašno bolesno. Jedva sam se držala i razmišljala: „Ja ovo ne mogu“ – prisetila se u jednom intervjuu.


Međutim, njena profesorka Mekgonagal nije trpela jer glumica nije želela da razočara milione obožavalaca knjiga i filmova o Hariju Poteru. Odlučila je da nastavi da radi tokom teške borbe.


Nisam imala ni dlaku. Nije mi bio problem da nosim periku. Izgledala sam kao kuvano jaje – rekla je glumica jednom prilikom.

 

 

BONUS VIDEO

Sećanje Peđe Bjelca na snimanje „Harija Potera i vatrenog pehara“

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE