Radio BalkanFox

Otac ih je godinama silovao, a majka ćutala! Braća su brutalno ubila roditelje – ono što je policija zatekla u kući bilo je jezivo (FOTO)

Mladi, zgodni poput holivudskih zvezda, bogati naslednici, razmaženi i uspešni sve su to bili 22-godišnji Lajl i 19-godišnji Erik Menendez dok se nije dogodila krvava noć kada su ubili svoje roditelje.

Usledila je istraga u kojoj je presudan trag stigao kao u televizijskoj sapunici, od izneverene ljubavnice, a zatim suđenje koje je hipnotisalo Ameriku.

Reč je o ozloglašenoj braći Menendez koji su u avgustu 1989. godine brutalno ubili svoje roditelje, Kiti i Hozea, s čak 16 hitaca iz sačmare. Koliko je krvava i uznemirujuća scena zatekla predstavnike zakona koji su te večeri stigli na mesto zločina svedoči i činjenica da je forenzičar kasnije komentarisao da je ovo bilo „prvo mesto zločina na koje je stigao da mu je bio potreban kišobran“ jer je krv kapljala i sa plafona.

 

 

Braća su tvrdila policiji da su se vratili kući i zatekli roditelje ubijene, a iako su svojim raskalašnim ponašanjem privlačili pažnju, osumnjičeni su postali tek nakon što ih je prijavila bivša ljubavnica njihovog psihologa kojem je Erik sve priznao.

Usledilo je suđenje koje je izazvalo veliku pažnju medija i koje je cela Amerika budno pratila, a na kojima su braća počela da iznose mračne porodične tajne. Obrana je zastupala tvrdnje da su braća roditelje ubila zbog nasledstva (koje je iznosilo neverovatnih 14 miliona dolara).

Nije pitanje ko je ubio Hoza i Kiti Menendez. Jedino pitanje je zašto su se ta ubistva dogodila – rekla je advokatica obrane Lesli Abramson.

Foto: profimedia

 


Otac ih seksualno zlostavljao 

Erik Menendez je oca optužio za seksualno zlostavljanje. Tvrdio je da je to trajalo punih 12 godina, počelo je kad mu je bilo 6, a završilo s 18.

Kako bi to dokazala, obrana je pozvala gotovo 50 svedoka koji su govorili o ponašanju njihovih roditelja. Njihov rođak Brajan Andersen otkrio je da je jednom prilikom video kako se otac i sin zajedno tuširaju i da je to smatrao čudnim.

Takođe je insinuirao da je njihova majka sve znala.

Čim bi Hoze jednog od dečaka poveo u sobu i zatvorio vrata za njima, Kiti je pazila da niko ne uđe u taj hodnik – rekao je.

Foto: profimedia

 


Iako je zbog nemogućnosti porote da postigne dogovor suđenje moralo da bude ponovljeno, braća su na kraju osuđena na doživotnu kaznu bez mogućnosti pomilovanja.

U maju 2023. pojavili su se novi dokazi, jedno od njih pismo koje je s 13 godina Erik poslao svom rođaku, a u kojem je napisao da mu je otac „dirao penis“.

Moj tata mi je dirao penis, kaže da je to način na koji očevi izražavaju ljubav – napisao je, a u kasnijem pismu je istaknuo: „Pokušavam da izbegavam tatu. Endi, to se i dalje događa, ali sad mi je još gore… Svake noći ostajem budan bojeći se da bi mogao da uđe u sobu“.

Ovo pismo je poslato samo šest meseci pre ubistva. Nedugo zatim Erik je priznao bratu šta se događa, a na sudu su obojica tvrdili da su roditelje ubili iz straha za svoj život jer im je otac navodno pretio da će ih ubiti ako njegova tajna izađe na videlo.

Foto: profimedia

 


 



Ovi psi imaju najgoru narav! Dreserka otkrila koje rase nikako ne treba da imate za ljubimce

Ljubimci

Žena koja se bavi dresurom pasa otkrila je koje rase nikada ne bi želela da ima za ljubimce.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE