Radio BalkanFox

Venčanica i tijara grčke princeze Teodore

Princeza Teodora od Grčke i Danske konačno se udala za dugogodišnjeg verenika, a izgledala je onako kako zamišljate mlade u pričama o princezama… veličanstveno!

Princeza Teodora od Grčke i Danske i Metju Kumar venčali su se u Atini posle mnogo odlaganja zbog epidemije virusa korona
Princeza Teodora od Grčke i Danske i Metju Kumar venčali su se u Atini posle mnogo odlaganja zbog epidemije virusa koronafoto: EPA-EFE/GEORGE VITSARAS

Svetski mediji preneli su da se tokom vikenda članica grčke kraljevske porodice princeza Teodora (41) udala za poznatog advokata Metjua Kumara (34) u Atinskoj katedrali, nakon što je par zbog pandemije kovida morao da odloži prethodno zakazano venčanje.


Par se sve vreme osmehivao i u više navrata poljubio ispred ulaza u velelepno zdanje, a princeza Teodora izgledala je dostojno svoje titule u veličanstvenoj venčanici grčke dizajnerke Selija Kritarioti.


Venčanica princeze Teodore


U pitanju je model izrađen od teškog satena, s upečatljivim bardo izrezom, odnosno otkrivenim ramenima zahvaljujući presavijenom komadu tkanine.

 

Pogledajte kako je izgledala njena venčana haljina.





1 / 9 Foto: EPA-EFE/GEORGE VITSARAS

Kritariotijeva je poznata po dramatičnim i vrlo efektnim siluetama haljina, a ovaj model ima balski kroj, u koji se venčanica širi postepeno. Čitava je presvučena čipkom ukrašenom cvetnim vezom koji u gornjem delu imaju i cirkone za sjaj koji hipnotiše.

 

Princeza Teodora od Grčke i Danske i Metju Kumar venčali su se u Atini
Princeza Teodora od Grčke i Danske i Metju Kumar venčali su se u Atinifoto: EPA-EFE/GEORGE VITSARAS

Neobičnu, a ipak na neki način klasičnu venčanicu princeze Teodore krasi i kraći šlep, dok je glavni fokus na dugačkom velu od providne čipke koji predstavlja dragocen komad porodičnog nasleđa – ranije ga je nosila princeza Margaret od Konota.

 


Tijara princeze Teodore od Grčke i Danske


Iz porodične kolekcije nakita grčka princeza je ovog puta izvukla jednu od najčuvenijih tijara, koja nosi naziv Egipatski kedivat, a juvelirska kuća Cartier ju je izradio 1905. godine.

 

 

Skupoceni komad su u prethodnom veku princeze i i druge pleminje osile u više narvata, a on je inspirisan lovorovim vencem i obogaćen sitnim dijamantima.

 

Tijaru su žene u Teodorinoj porodici nosile na svjim venčanjima i u drugim vrlo važnim prilikama, a to uključuje i svadbe kraljice Ane-Mari, kraljice Margarete II od Danske i princeze Benedikt od Danske. Kao venčani dar ju je 1905. princezi Margaret od Konota poklonio budući kralj Švedske Gustaf VI Adolf.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Crkvena zvona oglasila rođenje Princeze Marije Karađorđević

 




Glossy

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE