Radio BalkanFox

Lansiranje „Assassin’s Creed Shadovs“ odloženo je do februara 2025

Ubisoft je trenutno u izuzetno teškoj situaciji sa svojim zalihama na desetogodišnjem minimumu, samoistragom kompanije koja je počela da rešava probleme i najavom da će njena predstojeća velika igra Assassin’s Creed, Shadows, sada biti odložena tri meseca, od 2024. do 14. februara 2025. godine.

Ubisoft je bio neobično iskren u vezi sa razlozima za ovo, čak do te mere da je priznao da je njegova poslednja igra imala niz problema iz kojih su morali da uče:

„Dok je Assassin’s Creed Shadows u završenoj fazi, saznanja iz izdanja Star Wars Outlaws navela su nas da obezbedimo dodatno vreme za dodatno glancanje igre i franšize“.

ac-japan-005.jpg

printscreen YT 

Outlaws je stigao sa donekle srednjim rezultatom, što ga stavlja u donju polovinu svih glavnih izdanja Ubisofta u poslednjih 10-15 godina. Ideja je bila da se igra otvorenog sveta „Ratovi zvezda“ skoro ne može propustiti, ali između grešaka i kritike njenog teškog stealth fokusa, jednostavno nije prošla kako su želeli, a to uključuje i prodaju. Sada, Massive će zakrpiti igru ne samo da bi popravio tehničke probleme, već čak i da bi modifikovao neke od svojih skrivenih delova kako bi bili pogodniji za igrače, plus će doneti odatna poboljšanja za borbu uopšte.

Iznenađujuće, Ubisoft je prećutno priznao narativ da su njegove igre postale previše woke (sleng za širu svest o društvenim nejednakostima kao što su rasna nepravda, seksizam i LGBT prava) ili vođene dnevnim redom. Oni su još jednom istakli da su kompanija kojoj je na prvom mestu zabava, koja stvara igre za najširu moguću publiku i da je njihov cilj nije bio da forsiraju bilo kakvu konkretnu agendu. Dodali su da ostaju posvećeni stvaranju igara u kojima svako može da uživa.

sw.jpg

printscreen YT, D.M. 

Dok se Ubisoft već izvinio svojoj japanskoj publici zbog nekih sumnjivih promotivnih materijala za Shadows, odbijanje se odnosilo i na uključivanje Yasuke kao jednog od dva glavna, legendarnog crnog samuraja, gde je usledila debata o tome da li je on zapravo samuraj, kao i da uopšte ne bi trebalo da ga glumi.

Bilo je sličnog odbijanja da je Kay Vess vodila Odmetnike iz Ratova zvezda kao žena, i to nedovoljno privlačna žena. Nema pritužbi na istorijsku tačnost, jer je tamo bilo prilično jednostavno DEI (Raznolikost, jednakost i inkluzija je termin koji se koristi da opiše politike i programe koji promovišu zastupljenost i učešće različitih grupa pojedinaca. DEI obuhvata ljude različite starosti, rase, etničke pripadnosti, sposobnosti, invaliditeta, pola, religije, kulture i seksualne orijentacije). Iznenađujuće je videti da se Ubisoft uopšte bavi ovim.

star-wars.jpg

printscreen YT, D.M. 

Sa odlaganjem Shadows-a, šire se priče o tome kako koriste ovo vreme da „zakrpe“ Yasuke ili smanje njegovu ulogu u igri kao rezultat svega navedenog. To je u suštini nemoguće u ovom trenutku, jednostavno ne funkcioniše tako. Ovo je tromesečno kašnjenje za igru koja je potpuno završena i definitivno je nemoguće za to vreme podeliti celu priču i zameniti je. Ona će jednostavno biti uglađena, tako da ima što manje grešaka.

Jasno je da je Ubisoft trenutno u teškom položaju. Ostaje da se vidi da li će se moći oporaviti od nedavnih pogrešnih koraka i pokrenuti Shadows kao hit, mada igrači širom sveta su odavno rekli da je kraj. Prosto, navikli su da ne poseduju Ubisoft igre.


Kurir

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE