Radio BalkanFox

Recept za pitu sa pirinčem i spanaćem! Sprema se nikad brže, a košta minimalno

Isprobajte jednostavan recept za posnu pitu koja osvaja bogatim ukusom i sočnim nadevom. Što je najvažnije od svega, veoma se brzo sprema, a vaš kućni budžet neće biti previše oštećen jer sve ovo ne košta puno.

Pite su omiljeni izbor u svakoj prilici, bilo da su posne ili mrsne. Ova pita će vas osvojiti na prvi zalogaj, a njena priprema je toliko jednostavna da će uspeti i početnicima u kuhinji.

Čak i oni koji se prvi put susreću sa pravljenjem pita neće imati problema.

Sastojci:

1 pakovanje tanjih kora

1 praziluk

200 g spanaća

100 g pirinča

ulje

so i biber

Foto: Shutterstock

 

 

Priprema:

Iseckajte praziluk i spanać na krupnije komade, pa ih kratko propržite dok ne omekšaju. Dodajte prethodno skuvan pirinač, začinite solju i biberom, pa sve dobro izmešajte. Na radnu površinu raširite koru, premažite je uljem i stavite drugu koru preko. Na nju rasporedite dve kašike nadeva, ravnomerno ga rasporedite i uvijte u rolnicu. Ređajte rolnice u pleh obložen pek papirom, pa ih presecite na manje komade. Premažite uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, 30-40 minuta, dok pita ne dobije zlatno-smeđu boju.

Poslužite toplu i uživajte u savršenom spoju ukusa.



Koliko soli ide u kiseli kupus? Najprecizniji način da izračunate je ovaj - Nema šanse da presolite

Recepti

Nema osobe koje ne voli da jede kiseli kupus tokom zime. Ipak, neke domaćice se pitaju kako se pravilno priprema i koja je količina soli dovoljna.

sledeća vest




Informer

radiobalkanfox

Dodaj komentar

Radio Balkanfox
Radio Balkanfox
OFFLINE LIVE
Radio Balkanfox Plus
Radio Balkanfox Plus
OFFLINE LIVE
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE